Bir insan neden mobil oyun oynar?

Gençler harika cevaplar vermişsiniz ama arkamda bi ekip, tasarımcı veya yatırımcı yok. Adam GTA 5 gibi oyun yap yazmış nasıl yapayım ben. Ben sizi oyunlarda bağımlı yapan şeyi sormuştum.

Önemli konulardan biri tuş yerleri. Çünkü elimiz bütün tuşlara dokunmak için telefonun etrafına sarıyor sonra da uyuşma oluyor beni rahatsız eden bir konu mesela.

Çoğunlukla basit ama uğraştıran oyunlar sarıyor insanları. Flappy Bird gibi, AA, Candy Crush gibi. Level sistemi, sonunu merak etme, ufacık bir yeri yapmak için defalarca uğraşma durumları falan. Bunlara bayılıyor millet.

Yazılımla uğraşan biriyim ve mobil oyun çıkartmayı düşünüyorum. Size sorum şu, sizi herhangi bir mobil oyunu oynamaya iten şey ne? Ne bağımlılık yapıyor sizde? Online-offline fark etmez, cevaplarınızı bekliyorum.

8 Yıldır Clash of Clans oynayan biri olarak söylerimki herkesin oyun zevki farklıdır. Ama bence insanları mobil oyuna iten kategori çoğunlukla strateji tarzı az gerçekçi olan oyunlardır. Yani şöyle Clash of Clans beni ve çoğu kişiyi bağlıyor. Boş vakitlerinizde sohbet vs ediyorsunuz klanda. Birşeyleri yükseltmek için can atıyorsunuz. Mesela PUBG Mobile insanlar PC'de daha rahat diye çoğu PC'den oynuyor mobilin anlamı kalmıyor. Mobil oyun dediğin PC oyunu gibi Full oyalancak bir oyun olmamalı sadece boş vakitlerde ara sıra Max 1 2 saat oynanabılecek oyunlar olmalı onlarda strateji oyunları. 2.olarak ise hikayesi olmayan ya da kısa hikayesi olan oyunlar olabilir yani nasıl anlatsam subway surfers gibi parkur oyunu mesela. Kısacası anlatmak istediğim şey şu. Mobil oyun PC oyunları gibi uzun süre oynanan hikayesi olan oyunlar olmamalı aksine ara sıra gireceğimiz ufaktan vakit dolduran oyunlar olmalıdır bence.

Bence yapmak isteyebileceğiniz oyun türlerine, mağazalardaki talebi araştırmalısınız. Örneğin space shooter türünde ilk 5 oyunun ortalama 20'şer milyon indirmesi var. Daha sonra aniden 100 binlere düşüyor ve 20. oyuna gelmeden 10 bin+ oluveriyor.

Oyuncuları oyun oynamaya iten güç zaten belli temel güdüler. Hükmetme, zoru başarma, problem çözme, item istifleme tatmini vs vs. Bu yüzden mağazalardaki istatistikleri araştırarak bir seçim stratejisi izlemek en iyi bir yol olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı