Bir işe başlamadan önce sürekli söz vererek kağıda yazmak psikolojik sorun mu?

Dostum ben de benzer şeyler yaşadım eskiden 1 yıl boyunca obsesif bozukluğum vardı mesela odaya girerken 3 kere gir çık yapıyordum kapıyı kapatmak için 6 7 kere aç kapat yapıyordum içim rahat etmiyordu yapmayınca başım ağrıyordu sonra yapmayı bırakınca artık istememeye başladım hala arada dürtüyor içimden ama ben yapmadığım için bir süre sonra geçiyor. Kendini zorlaman lazım.
Anladım. İlaç kullandınız mı?

Hocam aslında ilaçsız çözüm için yazmıştım Sosyal'e. Belki benzer sorunu yaşayıp atlatan olmuştur diye.
İlaçsız çözüm irade terbiyesinden geçiyor. Konfor alanından çıkıp kontrolü eline almaya yönelik beynine eğitim vermen gerek. Bunu yapmanın en iyi yolu da bulaşık yıkamayı sevmiyorsan yıkayacaksın, yürümeyi sevmiyorsan çıkıp ter içinde kalana kadar yürüyeceksin. Çıldıracakmış gibi, panik atağa girmiş gibi hissedebilirsin ama ölmeyeceksin. Yaptıktan sonra da inanılmaz bir serotonin salgılayacaksın, acıdan zevk almayı da öğrenmiş olacaksın. Sen kendi içinde çözemedikten sonra ilaçlar son çare.

İlaçsız çözüm irade terbiyesinden geçiyor. Konfor alanından çıkıp kontrolü eline almaya yönelik beynine eğitim vermen gerek. Bunu yapmanın en iyi yolu da bulaşık yıkamayı sevmiyorsan yıkayacaksın, yürümeyi sevmiyorsan çıkıp ter içinde kalana kadar yürüyeceksin. Çıldıracakmış gibi, panik atağa girmiş gibi hissedebilirsin ama ölmeyeceksin. Yaptıktan sonra da inanılmaz bir serotonin salgılayacaksın, acıdan zevk almayı da öğrenmiş olacaksın. Sen kendi içinde çözemedikten sonra ilaçlar son çare.
En mantıklı çözüm bu herhalde.

Benim okul numaram 1037 ydi 8. Sınıfta yazılılarda hep 7 veya 3'ü güzel yazamazdım daha güzel yazana kadar silip düzeltirdim sırf 5 dakikam buna giderdi.

En mantıklı çözüm bu herhalde.
Küçükken kapı kilitledikten sonra kontrol etmekten duramazdım, mesela kendimi şartlamıştım 10 kez kontrol edince işimin başına döneceğim diye, 10 kez engelli gibi kapının arasındaki kilide bakıyordum sadece, kontrolü elime almam gerektiğinin zamanı gelince de o anlattığım ile düzelttim. Zor oldu ama her yapışımda daha iyi hissettim.
Bahsettiğim ''irade terbiyesi'' olayı burada da açıklanmış, izle bakalım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Küçükken kapı kilitledikten sonra kontrol etmekten duramazdım, mesela kendimi şartlamıştım 10 kez kontrol edince işimin başına döneceğim diye, 10 kez engelli gibi kapının arasındaki kilide bakıyordum sadece, kontrolü elime almam gerektiğinin zamanı gelince de o anlattığım ile düzelttim. Zor oldu ama her yapışımda daha iyi hissettim.
Bahsettiğim ''irade terbiyesi'' olayı burada da açıklanmış, izle bakalım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı şeyleri yaşıyorum. Mesela tarayıcından bir şey baktım yanlış bir şey olmasa da hemen geçmişi silmek istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı