Bir kernel bu kadar mı kötü olur?

321147

Kilopat
Makaleler
6
SSD'li sistemimde kasıyor. Hem de 16 GB RAM'li. Microsoft yenge kerneli 15 yıldır güncellemiyor. Sonuç:

• En kral sistemde kasar.
  • Yüksek işlemci kullanımı ve aşırı ısınma.
  • Bende masaüstünde darboğaza giriyordu sistem. 😳
  • İnternet kesilir.
  • Ücretli.

Technopat ailesi, NT P2W diye tabir edilen bir kerneldir. Microsoft amca çöpü olan Edge'yi kullandırmak için agresif mesajlar atıyordu.

Demek ki Microsoft'un kıskançlık durumu var. Tabii Chrome ve Firefox daha fazla kullanılınca hazmedemedi. 😀

Size NT iyi diye mi sorsam %99'unuz kötü dersiniz.

İşte o %1'lik kısım, SSD'li bilgisayarda, 16 GB RAM'li bilgisayarında Windows Vista, 7 kullananlar. Microsoft saatte ya da dakikada bir ekran görüntünüzü alıyor. (gerçek olmayabilir)

Linux ve Darwin varken niye NT kullanılsın ki? 😀

Kasma sizinle alakalı olabilir mi? E8400'lü 4 GB RAM'li sisteme Windows 11 kurdum. 2 saat öncesine kadar sistemde SSD bile yoktu yeni SSD ekleyip kurulum yaptım. SSD ekledikten sonra kasma diye bir şey yok. HDD varken de sadece biraz yavaşlık vardı. Hiçbir performans ayarı yapmayıp kurduğum gibi sadece düzenimi yapıp kullanıyorum ayrıca.

HDD kullanıyorum DDR3 8 GB RAM var ve sadece ara sıra kasma oluyor? SSD taksam zaten düzelecek bir şey. Bir de Windows'un Linux'tan önde olmasının sebebi Windows için daha çok program yazılması.

SSD'li sistemimde kasıyor. Hem de 16 GB RAM'li. Microsoft yenge kerneli 15 yıldır güncellemiyor. Sonuç:

• En kral sistemde kasar.
  • Yüksek işlemci kullanımı ve aşırı ısınma.
  • Bende masaüstünde darboğaza giriyordu sistem. 😳
  • İnternet kesilir.
  • Ücretli.

Technopat ailesi, NT P2W diye tabir edilen bir kerneldir. Microsoft amca çöpü olan Edge'yi kullandırmak için agresif mesajlar atıyordu.

Demek ki Microsoft'un kıskançlık durumu var. Tabii Chrome ve Firefox daha fazla kullanılınca hazmedemedi. 😀

Size NT iyi diye mi sorsam %99'unuz kötü dersiniz.

İşte o %1'lik kısım, SSD'li bilgisayarda, 16 GB RAM'li bilgisayarında Windows Vista, 7 kullananlar. Microsoft saatte ya da dakikada bir ekran görüntünüzü alıyor. (gerçek olmayabilir)

Linux ve Darwin varken niye NT kullanılsın ki? 😀
Mecburiyet. Egemen gücü yok sayman mümkün değil, illa ki işin düşecek.

Linux ve Darwin varken niye NT kullanılsın ki?
1) Hala bir çok iş için en iyi alternatifler Windows'ta.
2) Pek çok rekabetçi oyun GNU/Linux ile çalışmıyor.
3) Alışkanlık. Alışkanlıklar kolay kolay bozulmaz.
4) Yaygınlık. Yaygın olduğundan dolayı herhangi bir sorunda cevabını bulmak kolay. Ayrıca yeni yazılımlar çoğunlukla Windows üzerine çıkıyor. Sebebi ise yine yaygın olması.
En kral sistemde kasar.
Bununla ilgilide; r5 3600X, 2060 Super ve 970 Evo Plus ile kullanıyorum. Kasma sorunum yok. Sizin sisteminizde bir problem olabilir.
Yüksek işlemci kullanımı ve aşırı ısınma.
Buda kısmen doğru. Yüksek işlemci kullanımı sistem tarafından gerçekleştirilmiyor ancak uygulamalar neredeyse optimize edilmediğinden dolayı yüksek işlemci kullanımı yaşanıyor.

Ya yapmayın şunu ya. Bıktık gerçekten bıktık. O çekirdek için binlerce mühendis çalışıyor. Bilgisayar bilimlerini ve mühendisliği 4 yıl öğreniyorlar sırf ona ekleme yapabilmek için.

Ayrıca Edge Firefox'tan daha yüksek bir kullanım oranına sahip. Ve deneseydin başarılı bir ürün olduğunu fark ederdin.

1) Hala bir çok iş için en iyi alternatifler Windows'ta.
2) Pek çok rekabetçi oyun GNU/Linux ile çalışmıyor.
3) Alışkanlık. Alışkanlıklar kolay kolay bozulmaz.
4) Yaygınlık. Yaygın olduğundan dolayı herhangi bir sorunda cevabını bulmak kolay. Ayrıca yeni yazılımlar çoğunlukla Windows üzerine çıkıyor. Sebebi ise yine yaygın olması.

Bununla ilgilide; r5 3600X, 2060 Super ve 970 Evo Plus ile kullanıyorum. Kasma sorunum yok. Sizin sisteminizde bir problem olabilir.

Buda kısmen doğru. Yüksek işlemci kullanımı sistem tarafından gerçekleştirilmiyor ancak uygulamalar neredeyse optimize edilmediğinden dolayı yüksek işlemci kullanımı yaşanıyor.

Adam kernel diyor oyun diyorsun. :D Hayret.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı