Bir kitabı hızlı bitirmeye çalışmak doğru bir şey mi?

654515

Picopat
Merhaba, genellikle kitap okurken nedense "hızlı bir şekilde bitirmem" gerekiyor diye bir algım var. Mesela okuduğum kitap 118 sayfa, ben bugün kitabı 40 sayfa okudum ve sonrasında yarın devam ederim dedim. Çünkü biraz da kitap dışı eğlenmek isterim. Ama mesela o 40 sayfayı okudum ama neden "devamını okuyup yarılamıyorum?" diye kafamdan geçiyor. Ayrıca her ay okuduğum kitabın listesini çıkarıp 1000KITAp gibi uygulamalarda paylaşırım. Sizce bu normal bir durum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, genellikle kitap okurken nedense "hızlı bir şekilde bitirmem" gerekiyor diye bir algım var. Mesela okuduğum kitap 118 sayfa, ben bugün kitabı 40 sayfa okudum ve sonrasında yarın devam ederim dedim. Çünkü biraz da kitap dışı eğlenmek isterim. Ama mesela o 40 sayfayı okudum ama neden "devamını okuyup yarılamıyorum?" diye kafamdan geçiyor. Ayrıca her ay okuduğum kitabın listesini çıkarıp 1000KITAp gibi uygulamalarda paylaşırım. Sizce bu normal bir durum mu?

Okuyasınız varsa okuyun hocam kitap sararsa günde 500 de okumuşlugum var.

Okuduğunuz kitaplar ayrıntılı, akademik yazılar olmadığı sürece tek seferde okumanızda bir sakınca yok. Çoğu fantastik kitapları insanlar tek oturuşta bitirecek kadar okuyorlar zaten. Özellikle Harry Potter kitap serisini okuyanlar ile konuştuğumda serideki çoğu kitabı bir günde bitirdiklerini söylüyorlar.

Hocam bence günde çok fazla sayfa* okumak kitaptan bir şey anlamamanızı sağlar. Mesela 200 sayfalık bir kitabı hemen bitirmek istiyorsunuz. Ve 150 sayfasını alır almaz okudunuz. Anlamazsınız. Çünkü bir anda okuyorsunuz. Anlıyorsunuzdur belki buna bir şey demem. Ama bence yanlış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı