Bir konuda "Öğretmen" gibi olmak...

  • Konuyu başlatan Mor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 568

Mor

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2018
Mesajlar
233
Çözümler
1
Anlayamıyorum. Çözemiyorum. Kızıyorum. Nasıl? Nasıl şu kıvrana kıvrana konuları okuyup da sorulan sorulara cevaplar vermekte biz başarısız oluyoruz da öğretmenler düşünmeden cevap verebiliyorlar? Acaba bizlere bilmemiz gereken şeyler mi verilmiyor? Neyi bilmiyoruz da cevap veremiyoruz?
Örneğin bugün sınav için soru çözmek istedim. Hiç de sevmem soru çözmeyi ve 5 seçenekten birini doğru bilene başarılı damgası koyma algısını. Neyse işte. Konuya dair tüm bilgileri biliyorum. Bildiğime de o kadar eminim ki... Öyle sorular var ki üstesinden gelemiyorum. E eksik bi bilgi de yok? Neden yapamıyorum o zaman? Neyi yapamıyorum?

Kısacası sorum şu: Bir konunun "öğretmeni", bir öğretmeni kadar iyi nasıl olunur? Bir fizik sorusunu çözemediğim ve artık dolup taştığım için bunu soruyorum. Bizlere doğru eğitimler verilmiyor mu? Gerekli bilgiler öğretilmiyor mu? O hâlde neden beceremiyorum?
 
Son düzenleme:
Formülleri biliyorlar ve sürekli aynı formülleri kullandıkça direkt olarak cevap verebiliyorlar. Sürekli bilgisayarlarla ilgili bir insan S-ATA kablosunu nasıl takacağını ezbere bilir. Öğretmenlere sürekli tanıdık gelen arkadaşları gibi nasıl yapılacağını ve bize alışılanması gereken "mantığı kavrama" konusunu biliyorlar.
 
O konunun üniversitesini çalışıp gerçekten öğrenip bitirerek.
Ancak önümüzdeki o üniversite sınavına girecek bir kişinin her şeyi tam bilmesi gerekmez mi? Tam bilmeyen birisi bir soruyu bile çözmeyi nasıl becerebilir? Yine şunu da anlamıyorum. Bir öğretmen üniversite okurken 7/24 soru çözüyor değil ya. Ne yapıyor da, ne biliyor da biz yapamıyoruz, biz bilemiyoruz? Ne yapmalıyız?
 
Ilk senesi olan ogretmenler genelde birazcik kafasi karisik oluyor fakat 5. yilini doldurmus olan ogretmenler zaten yillardir gordugu icin konulari beyninde cevaplari hazir. Fizik ve Matematik hocalari ilk senesinde bile ilah seviyesindeler gerci.
 
Bu eğitim sisteminin kullanıldığı bir ülkede, evet kendin okuyup, uygulayarak öğrenmelisin.
Üniversitede sırf ders olsun diye ders koyuyorlar.
Eğer devlet memuru gibi işler için okunmuyorsa, Üniversite okumak gereksiz, zaman kaybı.
 
Sınav yılım olduğundan biraz üzerine düşüyorum bu konuların. Bir konuda çok üst seviyeye ulaşmak zaman alıyor. Bunun basamakları konu üzerinde sürekli zaman harcamakla oluyor. Konuyu sadece okuyup öğrenmek yeterli olmuyor, bu yüzden sık sık farklı bakış açıları elde etmek gerekli. Bu bakış açısını sorulardan, arkadaşlarından, öğretmeninden, internetteki bir animasyon üzerinden dâhi kazanabilirsin. Bir konu üzerinde bakış açıların arttığı zaman karşına çıkan sorulara karşı çeşitli yöntemler geliştirebilirsin, çözüme ulaşma şansın artar.

Eğer asıl amacın soru çözme hızını arttırmak ise konuyu öğrenirken nelerin sorulabileceğini kendin düşün öncelikle. Konu hakkındaki bilgiler belirli olduğundan sadece kurgu değişecek, temel aynı. Ben sürekli pratik yaparak artık karşılaştığım sorular karşısında sorunun yapısını gördüğümde ne sorabileceğini kestirebiliyorum, bu bana hız sağlıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı