Bir matematik problemini çözmek için algoritma oluşturmak

by67

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Başlıkta belirtiğim gibi bir matematik problemini çözmek istiyorum. Bu problemi çoğunuz duymuştur zanımca 'collatz problemi' bunun için sayıları kendi kendine denemesi gereken bir algoritma yapabilir miyiz?

Başlıkta belirtiğim gibi bir matematik problemini çözmek istiyorum. Bu problemi çoğunuz duymuştur zanımca 'collatz problemi' bunun için sayıları kendi kendine denemesi gereken bir algoritma yapabilir miyiz?
Hocam program yapılabilir ancak sonsuza kadar sürecektir büyük ihtimalle. Çözümü yok.

Hocam program yapılabilir ancak sonsuza kadar sürecektir büyük ihtimalle. Çözümü yok.

Önemli olan sonuca varmak değil hocam sonuna varmayı denemek. Bilgim olsa yazılım konusunda öyle bir program yapmak isterdim açıkçası.

Hocam Python'dan başlamanızı öneririm.

Bir gün başlayacağım ama o gün ne zaman gelir bilmiyorum hocam. Cevaplarınız için teşekkürler.

Hocam Python'dan başlamanızı öneririm.

Bir de bu yapacağım programda hata payının olmaması lazım. Çünkü bir sonucu varılırsa dünya çapında bir olay olur.

Bir gün başlayacağım ama o gün ne zaman gelir bilmiyorum hocam. Cevaplarınız için teşekkürler.

Bir de bu yapacağım programda hata payının olmaması lazım. Çünkü bir sonucu varılırsa dünya çapında bir olay olur.

Bu kadar kusursuz bir program yapabileceğimi düşünmüyorum.

Bu kadar kusursuz bir program yapabileceğimi düşünmüyorum.
Hocam hızlı işlem yapacağınız için python değil C öneririm. Zaten bu kodu yazmak için çok C bilgisine gerek yok. Hatta isterseniz kodun tamamını atabilirim.

Hocam hızlı işlem yapacağınız için Python değil C öneririm. Zaten bu kodu yazmak için çok C bilgisine gerek yok. Hatta isterseniz kodun tamamını atabilirim.

Size zahmet olur hocam tabii elbette sizde bir sonuç isterseniz neden olmasın. İnsanız ve öğrendikçe gelişiriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı