Bir matematik problemini çözmek için algoritma oluşturmak

File.PNG

Hocam Dev C++ açılınca kenardan Files'a tıklayın ardından orada en üstte New seçeneğine tıklayın orada project var ona basın.
Seçimler.PNG

Böyle bir yer açılacaktır bütün her şeyi aynı seçin ve OK tuşuna tıklayın. Ardından bir kod yazma yeri gelecek oradaki bütün kodları silin ardından benim kodlarımı oraya yapıştırın. Ondan sonra klavyeden F11 tuşuna tıklayın. Bir CMD ekranı gibi bir şey gelecek oradan hangi sayıyı girmenizi istediğini soracak. Sayıyı girince collatz problemi çalışacak.

Eki Görüntüle 2061804
Hocam dev C++ açılınca kenardan Files'a tıklayın ardından orada en üstte New seçeneğine tıklayın orada project var ona basın.
Eki Görüntüle 2061807
Böyle bir yer açılacaktır bütün her şeyi aynı seçin ve ok tuşuna tıklayın. Ardından bir kod yazma yeri gelecek oradaki bütün kodları silin ardından benim kodlarımı oraya yapıştırın. Ondan sonra klavyeden F11 tuşuna tıklayın. Bir CMD ekranı gibi bir şey gelecek oradan hangi sayıyı girmenizi istediğini soracak. Sayıyı girince collatz problemi çalışacak.

F11 bastığımda CMD ekranı gelmiyor hocam.

Büyük ihtimalle kodu CTRL+s yapmıyorsunuz. Yani kaydetmiyorsunuz. Kaydetmeyi deneyince ekrana bir dosya kısmı gelecek oradan ok ya da tamama tıklayın ve tekrar deneyin.

Denedim hocam maalesef yine bir şey olmadı

Hocam o zaman Denetim Masası'ndan bu sürümü kaldırın ve az önceki attığım eski sürümü indirip tekrar deneyin.

Tamamdır hocam deneyip geri dönüş yapacağım. Olmadı hocam sizi DC davet edeyim oradan daha rahat yapabiliriz tabii müsaitseniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı