Bir Mobil Platform Oyun Nasıl Kodlanır? Ne Bilinmesi Gerek?

Ekremcik

Hectopat
Katılım
29 Temmuz 2019
Mesajlar
125
Merhaba bir mobil oyun yapmak istiyorum. C++ diline hakimim. Çok kapsamlı, güncellenebilir bir 2 boyutlu mobil oyun yapmak için ne bilmem gerekiyor? Bu konuda Unity gibi oyun motorları yeter mi? Yeniden kendi başıma bir oyun motoru mu yazmalıyım? Biliyorum çok zor, ama bir kaç senede yazarım diye düşünüyorum. Oyun motoru yazmam gerek olursa, bu konuda ne bilmem gerekiyor, başka hangi dillere hakim olmalıyım? Lütfen bilen kişiler yorumda bulunun, eğer gerçekten yardımcı olabilirseniz, size bir şekilde özelden ulaşma imkanım var mı şimdiden teşekkürler :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Unity ve C# bilgisi ile oyun geliştirebilirsiniz. C++ dili temeliniz varsa da C# öğrenmek zor olmaz ancak nesne yönelimli programlama bilmeniz gerekiyor bu süreçte.😉
 
Hazir oyun motorlari kullandiktan sonra kendi oyun motorunu yazma isine girismelisin, muhtemelen gerek olmadigina karar vereceksin.

Sadece collision detection icin dahi saglam matematik bilmen gerekiyor ki bu her oyun motorunda bulunan cok standart bir ozelliktir.

Collision detection - Wikipedia

Kendi basina bunu yazman cok uzun zaman alir ve muhtemelen cogu oyun motorundan da daha az performansli calisacaktir. ( Defalarca optimize edildigi icin )
 
Unreal Engine da c++ Kullanabilirsin. bende mobil platform a oyun çıkarmak istiyorum bugün başladım araştırmaya.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı