Bir objeyi insana, varlığa veya canlıya benzetmek

Daha fazla  
Merhaba, biliyorum konu kulağınıza biraz saçma geliyor ama bu gerçekten benim için büyük bir sorun olmaya başladı. Alakasız yerlerde alakasız objeleri alakasız kişilere, varlıklara benzetiyorum. İzlediğim bir videodan örnek göstereyim. Mavi ile yuvarlağa aldığım alandaki kitaplar bana Muhammed Ali gibi geliyor. Kırmızı ile gösterdiğim alandaki kitaplar da bana YouTube'daki ismini hatırlamadığım bir öğretmen gibi geliyor ve bu çok ama çok saçma, bu şey neden oluyor? Böyle bir sebepten dolayı konu açmalı mıydım bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (20).png
    Ekran Görüntüsü (20).png
    137,1 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle şeyleri çok kafanıza takıp bir şeyleri, bir yüze ya da başka bir şeye benzetmeye çalışıyor musunuz sürekli?

Böyle şeyleri çok kafanıza takıp bir şeyleri, bir yüze ya da başka bir şeye benzetmeye çalışıyor musunuz sürekli?
Hayır asla. Mesela görseldeki videoyu izlerken boş bir kafayla, rahat bir şekilde, hiçbir şeyi düşünmeden izliyordum. Bu arada isabetli olabilecek bir soru sormuşssunuz

Bu herkeste var bence ben ekmek görünce güven abi gelir aklıma sanırım 7-8 yıl önce falandı 2.5 TL'ye bütün tost yerdik Muhammed aliyle çok bağın varsa olabilir ciddi düşünürsek bende gece her şeyi askılıktaki kıyafeti sandalyeyi insana benzetiyom (ayrıca dolabın kapağı açık olunca içinden biri çıkçak diye düşünürdüm hep kapak kapalı yatardım) sende renkleri insanları benzetiyon falan falan işte.

@I Hate Vito Scaletta, hocam araştırdım bu durumun adı "pareidolia." Beynimiz yüzleri hızlı tanımaya evrimsel olarak çok alışık olduğu için benzer şeyleri görünce böyle tanımlıyormuş ve sıkıntılı bir durum değil gayet karşılaşılabilen bir durummuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı