Bir öğretmen yazılımcı olabilir mi?

727188

Centipat
Merhaba, hedefim İngilizce ögretmeni olmak ama aynı şekilde kendi başıma ögrenip yazılımdan bir şirketten vb para kazanmak istiyorum. Bildigim kadarıyla memur olan bir kişi başka bir iş yapamaz diye bir şey varmış. Gerçekten doğru mu ileride ikisini birlikte yapamaz mıyım? Hiç yakınlarınızda aynı anda bu işleri yapan var mı?

Yazılım da telif hakları kapsamında üretilen fikir ürünü olduğuna göre, demek ki bir öğretmen aynı zamanda yazılım işiyle uğraşabilir.

Biraz daha kesin bilgiler yazabilirseniz daha iyi olur.Yasalar var ama kesin degiller.Ayrıca yazılım ve ögretmenlik zıt bir alan oldugu için örnekleri yok.

Biraz daha kesin bilgiler yazabilirseniz daha iyi olur. Yasalar var ama kesin degiller. Ayrıca yazılım ve ögretmenlik zıt bir alan oldugu için örnekleri yok.

Hocam olabilirsiniz ama bundan bir ek gelir etmeniz problem yaşatabilir TÜBİTAK vb kurumlara basvuracaksaniz olabilir.

TÜBİTAK vb kurumlarda neden sorun olmayacagı ile ilgili bir bilgin var mıdır hocam?

Hocam genelde TÜBİTAK devletle is birligi icinde ve TÜBİTAK'a basvuran hocalara ek odeme yapiliyor diye biliyorum
Vb kurumlarda ise isin icine para girmezse problem olmaz ya da hem memur olup hem de gizliden program yapacaksin.

Hocam genelde TÜBİTAK devletle is birligi icinde ve TÜBİTAK'a basvuran hocalara ek odeme yapiliyor diye biliyorum.
Vb kurumlarda ise isin icine para girmezse problem olmaz ya da hem memur olup hem de gizliden program yapacaksin.

Maalesef ben bu işdende para kazanmak istedigim için şartlar degişiyor.

Maalesef ben bu işdende para kazanmak istedigim için şartlar degişiyor.

Hocam o zaman kimseye duyurmadan yapacaksınız şu anda coğu hoca aslında yasa dışı takılıyor normalde özel bir kurumda çalışmak yasak ama dershanelerin çoğunda kadrolu hocalar var ya da dersde derskitabı dışında kaynak kullanılması yasak ama ben en az 3 4 kaynak aldım okulum için.

Hocam o zaman kimseye duyurmadan yapacaksınız şu anda coğu hoca aslında yasa dışı takılıyor normalde özel bir kurumda çalışmak yasak ama dershanelerin çoğunda kadrolu hocalar var ya da dersde derskitabı dışında kaynak kullanılması yasak ama ben en az 3 4 kaynak aldım okulum için.

Tabii ki çogu yasa dışı işler yapıyor ama benim düşünceme göre herhangi bir yazılım şirketinde sigorta yaptıkları için yatan para belli olacak o sıkıntısı var ama bakalım ileride belki degişir bir şeyler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı