Bir şarkının popüler olması için ne yapmalı?

seffabullut

Hectopat
Daha fazla  
Müzikle uğraşıyorum. Bugün popüler şarkılara baktığımda çoğunu ben de yazabilirim diyorum. Ki yazıyorum da. Peki bunların popüler olması için ne yapmalıyım? Daha şimdi blok3'ün bir programını dinledim. Story atmıştım, bir rap sayfası da tiktoka attı ve patladı diyor. İlla şans falan mı gerekecek yani?

Müzikle uğraşıyorum. Bugün popüler şarkılara baktığımda çoğunu ben de yazabilirim diyorum. Ki yazıyorum da. Peki bunların popüler olması için ne yapmalıyım? Daha şimdi blok3'ün bir programını dinledim. Story atmıştım, bir rap sayfası da tiktoka attı ve patladı diyor. İlla şans falan mı gerekecek yani?

RAP için bol bol özendirici içerikler blunan reklam yap. Kızlar, arabalar, dumanlı ortamlar, bol pantolonlar, dövmeler, ters ya da yamuk takılan beyzbol şapkasını da ihmal etme. Müziğin ne olduğunun önemi yok ama bir kaç beylik laf olsun. -"Vulkan' lar, klingon' lar ile birleşse bile ezemez kasımpaşa çocuğuyuz biz..."- gibi beylik laflar sok. Emin ol hemen popüler olduğunu hissedeceksin.

Eğer çok şarkın yok ise bir şarkı yaptığında patlaması için sosyal medyada paylaşlmalı. İnsanlar artık eskisi gibi YouTube vs araştırma odaklı değil daha hazır dinliyor. Benim tavsiyem aynı konuyu YT de araştırıp genç şarkıcıların röportajlarından faydalanman, zamanında bende bakmıştım.

RAP için bol bol özendirici içerikler blunan reklam yap. Kızlar, arabalar, dumanlı ortamlar, bol pantolonlar, dövmeler, ters ya da yamuk takılan beyzbol şapkasını da ihmal etme. Müziğin ne olduğunun önemi yok ama bir kaç beylik laf olsun. -"Vulkan' lar, klingon' lar ile birleşse bile ezemez kasımpaşa çocuğuyuz biz..."- gibi beylik laflar sok. Emin ol hemen popüler olduğunu hissedeceksin.
Hocam sorun şu ki bu bahsettiğiniz "semt rapi" "gansta rap" kalıplarından çok uzağım. Dinlerken de yaparken de keyif almıyorum.

Hocam sorun şu ki bu bahsettiğiniz "semt rapi" "gansta rap" kalıplarından çok uzağım. Dinlerken de yaparken de keyif almıyorum.

O bahsettiklerin nedir bilmiyorum :)
RAP dediğimiz şeyi dinleyenlerin bir müzikal kalite kültürü olmadığından şekilsel, özendirici içeriklere ve işlere yoğunlaş.

O bahsettiklerin nedir bilmiyorum :)
RAP dediğimiz şeyi dinleyenlerin bir müzikal kalite kültürü olmadığından şekilsel, özendirici içeriklere ve işlere yoğunlaş.
Müzikal kalite kültürü yok muymuş? Uzun zamandır bu kadar kaliteli gülmemiştim. Önce asıl RAP'i kimin yaptığını öğren.

Dosya Ekleri

• 2ec6d7eeb041590b1c0b4c98b4feffa5.jpg
    2ec6d7eeb041590b1c0b4c98b4feffa5.jpg
    154,6 KB · Görüntüleme: 67
Müzikal kalite kültürü yok muymuş? Uzun zamandır bu kadar kaliteli gülmemiştim. Önce asıl RAP'i kimin yaptığını öğren.

Bunun gelmesini bekliyordum :)
-"Gerçek RAP bu değil"- "Ezilenlerin müziği", -"Baskıya / zulme başkaldırış", -"Çok fena felsefik,"

Müzikal kültürünüz; sadece bir kişi tarafından üretilen sampleları, onları kopyalayan 5.000 farklı kişiden duyduğunuz halde, gene de aradaki farkı anlayamamanız kadar kaliteli...

Son düzenleme:
Bunun gelmesini bekliyordum :)
-"Gerçek RAP bu değil"- "Ezilenlerin müziği", -"Baskıya / zulme başkaldırış", -"Çok fena felsefik,"

Müzikal kültürünüz; sadece bir kişi tarafından üretilen sampleları, onları kopyalayan 5.000 farklı kişiden duyduğunuz halde gene de aradaki farkı anlayamanız kadar kaliteli...
Görüşünü bunları söyleyebilecek birinin Türkçe Rap ile alakalı değerlendirme veya incelemesi gibi bir şey olsa ya da bu sektörde yıllarca ürün çıkarmış biri söylese haklı bulabilirdim ama bu türü ve özellikle bizim coğrafyadaki içerik üretenleri ve ürünlerini eleştirebilecek konumda olduğunu sanmıyorum be kanka. Şimdi yazardım kimin ''müzikal kültürü'' nedir ne değildir diye ama aramızdaki kültür farkı buna engel olacak muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı