Bir şeyleri unutmak..

Yol yaptı yol

Hectopat
Son 3 -5 aydır olmaya başladı.. Mesela örnek küçük şeyler ama büyüyebilir de bu durum diye düşünüyorum.. Mesela 1 saat önce çay koydum ocağın üstüne unutmuşum 1 saat boyunca yanıyor altı sus kalmamış içinde ve bu durum en az 10 sefer yaşandı böyle, küçük olsa da bazı şeyleri unutuyorum. Size de oluyor mu? Bir sorun teşkil eder mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
bazı vitamin eksiklikleri unutkanlığa yol açıyor. Aile hekimine gidip bi kan ver baskınlar birşey varmı diye. Basıma gelmişti.

Bende de aynı sorun var. Derme çatma da olsa sesli uyarı veren bu uygulamayı yaptım kendime bu yüzden.

reminder.jpg

Peki bunun harici bir şeyi okuyunca tek okuyuşta anlayabiliyor musunuz? Yani odaklanabiliyor musunuz? Eğer odaklanamıyorsanız bolca kitap okumanızı öneririm.

Aynı durum bende de vardı fakat beynimi hiç yormadığım için olmuştu. Zamanımın çoğunu bilgisayarda geçirir ve kitap okumazdım. O sıra bir şeyi defalarca okuduğumda anca anlardım ve büyük bir unutkanlık vardı. İnsan, beynini yormuyorsa-kullanmıyorsa bu tür şeyler olabiliyor. Kitap bu konuda çok etkili. Özellikle kitap okurken not alınması, onların tekrar okunması vesaire beyni bayağı çalıştırıyor.

Uykusuzluğun, eksik beslenmenin, kısacası düzensiz bir hayatın zehri maalesef bu tür şeyler. Eğer bu saydıklarımı yapmıyorsanız yapmanızı öneririm.

Bana da hep siyaseti takip etmeye çalışırken oluyor böyle içimden bu adam böyle dememişti ki diyorum gerçi sonra bakıyorum evet öyle dememiş şimdi başka bir şey diyormuş diye.

Genelde sabahın 5'inde yatıyorum öğlen 3 - 4 de kalkıyorum.. Düzensiz uyku ve yemek zamanım var..
Çok hayal kurma.
Ne alakası var?
Peki bunun harici bir şeyi okuyunca tek okuyuşta anlayabiliyor musunuz? Yani odaklanabiliyor musunuz? Eğer odaklanamıyorsanız bolca kitap okumanızı öneririm.

Aynı durum bende de vardı fakat beynimi hiç yormadığım için olmuştu. Zamanımın çoğunu bilgisayarda geçirir ve kitap okumazdım. O sıra bir şeyi defalarca okuduğumda anca anlardım ve büyük bir unutkanlık vardı. İnsan, beynini yormuyorsa-kullanmıyorsa bu tür şeyler olabiliyor. Kitap bu konuda çok etkili. Özellikle kitap okurken not alınması, onların tekrar okunması vesaire beyni bayağı çalıştırıyor.

Uykusuzluğun, eksik beslenmenin, kısacası düzensiz bir hayatın zehri maalesef bu tür şeyler. Eğer bu saydıklarımı yapmıyorsanız yapmanızı öneririm.
Evet düzensiz bir hayatım var..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı