Bir tane bilgisayar hatıranı anlat

Windows XP kullanırken başlat menüsünün ismine benim adımı yazmışlardı. O zamanlar bir şey bilmiyordum fakat trojanları öğrenince anladım ki o zaman PC'ye virüs atmışlar. Garip bir duyguydu :D
 
Torrent indirilen oyununun açılmaması. :D

Linç yemeden söylüyorum: Korsan oynadığım oyunu indirimdeyken alıyorum merak etmeyin.

Tüm forum sizin oyunu almanızı bekliyordu. Mükemmel bir hareket yapmışsınız. Evinize madalyon gelir birazdan.

Herkes kötü veya iyi-güzel bir bilgisayar anısını anlatıyor.

Yeğenim reklamda arkaya kıvrılan tablet gibi olan laptopları görmüş. Benimki de kıvrılır sanıp zorlamış monitör kapakçığını kırmıştı. Kabloya zarar gelmediği için hala çalışıyordu. O gün ağlamıştım. Ablamın çocuğu diye dövmedim. 😭😭😭

Ben önceden yeni bilgisayar aldırmayı çok istiyordum. Sonrasında eski bilgisayarı bozarsam yenisini alırlar diye düşündüm. Bilgisayarın kasasını açıp RAM'ını çıkardım ve bozulmuş gibi yaptım. Sonrasında sıkıldım ve RAM'ı takmaya çalışırken kilitleri açmayı unutmuşum. Fazla zorladığım için kırılmıştı ve bilgisayar beyaz ekran veriyordu. Sonrasında hiçbir şey olmamış gibi takamadığım RAM'ı geri çıkardım ve kapattım kasayı.

1-2 ay sonrasında şu anda hala kullandığım bilgisayara sahip oldum. Bence uğraştığıma değdi.
 
Trilyonlarca var, 2 yıl önce sahibinden üzerinden kasa aldığım adam vardı aldığım kasayı araba ile evime kadar getiriyordu, 300 400 TL'ye alıyordum, ilk aldığım kasa şuydu Q8400, Gigabyte kombo anakart dandik PSU ve 4 GB RAM, Sapphire HD 6570 ekran kartı alıp satmıştım, sonra o adamdan 3 kere daha kasa aldım en son aldığım kasa şirket kasasıydı ve format atmamışlardı yüzlerce kişinin T.C. kimliği, CV'si, numarası falan vardı meraktan bir kaçına bakıp format atmıştım, sonra ona HD 6570 ekran kartı alıp takmıştım ama anakart desteklemiyormuş, 4650 takıp mafya görünümlü bir abiye satmıştım, bir süre toplamadım, sonra AMD bir sistem topladım işlemci ve anakartı tombik dolandırıcı bir arkadaştan almıştım aynayı vermemişti, APU sistem bilmediğim için tek kit 8 GB RAM alıp delirmiştim bu neden performans vermiyor diye sonra olayı araştırıp Zotac GT 9800 AMP Edition ekran kartı takıp satmıştım, 3 yılın ardından yine bir kasa aldım pek topladım sayılmaz, A8 7650k, ASUS A58M-K, 4 4 RAM, sonradan eklediğim 600W PSU ve sonradan eklediğim HD 6790 ekran kartı, şimdi bu sistemi satıyorum sattıktan sonra Intel sisteme geçeceğim, APU sistem bana göre değil.
 
Hiç unutmam yaşım küçük abimin bilgisayarından gizlice oyun oynuyorum, daha yeni yeni alışıyorum bilgisayara, neyse o an oyunu açarken bir şey oldu oyunun adını değiştirdim, oyun FIFA 2000'di, okumayı yeni yeni öğrenmişim, Allah'im KOCA KLAVYEDE İ HARFİNİ BULAMIYORUM, bir yandan da korku sardı ne yapacağım abim oyunun adını böyle görürse beni parçalara falan derken bende oyunun adını FAFA 2000 yaptım, evet kendimce öyle çözdüm sorunu... Sonra sevimli bir anı olarak kaldı hafızalarımızda.
 
Laptopkai klavye tuşlarını söküyorum içinde yumuşak plastik çıkyordu onu da çıkarıyordum sonra onları sakız gibi çiğniyordum.
 
İlk bilgisayar eve geldiği zaman Windows 7 kullananlar çok iyi bilir. Klasik resimler olur çicek, koala resmi vs. nasıl yaptık hatırlamıyorum tam ekran yapmıştık. Ekran siyah ve sadece resim var çok korkmuştuk bilgisayarı geldiği gibi bozduk diye neyse ki sonradan çözmüştük. Şimdi ise bilgisayar hakkında biraz bilgim var. Bad sector denildiğinde ne olduğunu biliyorum.
 
Hollanda'dan gelen Windows 95 yatay kasa vardı bizde. Ben okuldayken kuzenim ve eşi bize gelmişler. Eşi de benim bilgisayarı görünce anneme "Bunun fanını alabilir miyim?" diye sormuş ve annem nezaketen "Tabii." demiş.

Ben eve gelip bilgisayarı açınca işlemci yandı. Meğer işlemcinin fanını almış.
 
Hollanda'dan gelen Windows 95 yatay kasa vardı bizde. Ben okuldayken kuzenim ve eşi bize gelmişler. Eşi de benim bilgisayarı görünce anneme "bunun fanını alabilir miyim?" diye sormuş ve annem nezaketen "tabii." demiş.

Ben eve gelip bilgisayarı açınca işlemci yandı. Meğer işlemcinin fanını almış.

Geçmiş olsun.
 
Bir ara bilgisayarıma Forza 2 indirmeye çalıştım. Önce inmedi ve virüs girdi o zamanda bilgisayarda 360TS vardı. Bende onla tarattım bir şeyler buldu ondan sonra bilgisayardan Chrome'a girdim. Bir şeyler aratıyorum ama her arattığımda reklam gibi ama reklam olmayan siteler vardı ve bütün sayfa o siteler ile dolu idi. Sonra ben belki çözülür diye masaüstünden ve görev çubuğundan kaldırdım. Sonra nasıl Chrome indiririm dedim. Korktum en başta Chrome yok diye böyle biraz ağladım sonra IE'ye girip yeni Chrome indirdim. Ama o sayfalar hala duruyordu. 1 hafta falan durdu sonra gitti.
 

Geri
Yukarı