Bir tasarım nasıl korunabilir?

TheMurderK

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bir tasarımım var, ben onu bir ticaret için kullanacağım ama onun çalınmasından endişeliyim. Neler yapmalıyım? Patent başvurusunda bulunmalı mıyım? Daha farklı alternatifler var mıdır? Patent hakkında bilgilendir misiniz? Patent almak için ücretlerini, süresi ne kadar, ne kadar etkili?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar benim bir tasarımım var, ben onu bir ticaret için kullanacağım ama onun çalınmasından endişeliyim. Neler yapmalıyım? Patent başvurusunda bulunmalı mıyım? Daha farklı alternatifler var mıdır? Patent hakkında bilgilendir misiniz? Patent almak için ücretlerini, süresi ne kadar, ne kadar etkili?

Creative commons diye bir topluluk var orayı araştırabilirsin.

Ürün tasarımı biraz daha kolay.
Logo v.b ise biraz daha can sıkıcı.
Patent bunlarla ilgili dava açıp para almanı/ürünü korumanı sağlar. Patentler bölgeseldir, kıtalar gibi 7 bölge.

Örnek olarak paylaşmanız gerekiyorsa watermark en kolay yöntem.
Kaliteli watermarkları yapay zeka ile bile kusursuz sökmezler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı