Bir telefondan başka telefona arama yönlendirme

Yusuf Furkan BAL

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2018
Mesajlar
853
Yer
Yozgat/Merkez
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Elimizde bir telefon olduğunu varsayalım, bu telefonda bir sim kart takılı ve gelen aramaları cevaplayabiliyor.
Bir telefon daha düşünün, ama bu ikinci telefon bir akıllı saat gibi ilk telefona gelen aramaları ekranında göstericek ve cevaplayabilecek, ayrıca bu ikinci telefon bir akıllı saat gibi arama da yapabilecek, diğer telefondan gelen mesajlar da bu telefonda görüntülenebilecek.

Evet elimde iki ayrı telefon bulunmakta, birsi Samsung Galaxy Grand Prime Plus, bir diğeri ise Razer Phone 2, Razer IMEI kaydı bulunmadığı için arama yapamıyor, mesaj alamıyor ve gönderemiyor ve gelen aramaları cevaplıyamıyor.

Şimdi Samsung telefonumdan gelen aramaları, mesajları Razer'a yönlendirebilirmiyim?
Sonuçta akıllı saatler bu işi yapabiliyor değil mi, bi çıkar yolu olması gerekli.

(1460 gün sonra Kıbrıs'a gidip gelmeyi düşünüyorum gidip gelmemle birlikte telefonu pasaport kaydı yaptıracağım ama o zamana kadar bir yolunu bulmam gerekli, aklınıza gelen fikirleri yazın deneyelim :).)
 
Telefon ile akıllı saat arasındaki iletişim Bluetooth ile yapılıyor.

Fakat telefondan telefona yönlendirme olayı iki numara arasında olur. Bu durum SIM kart üzerinden operatör dolayısı ile yapılıyor.
Samsung Galaxy Grand Prime Plus telefonundan yönlendirme ayarlarına geldiğiniz zaman size hangi numaraya yönlendirme yapacağınızı yazmanızı isteyecek.
Yani gelen çağrıların operatör üzerinden yönlendirilebilmesi için iki telefonun da SIM kartı ve aktif bir hattının olması gerekiyor. IMEI kaydı olmadığı için SIM kart çalıştıramayan bir telefon için bu mümkün gözükmüyor. Bu işin operatör kısmı.

Razer IMEI kayıtsız ve SIM kartı çalıştıramayacağı için iletişim adına geniş çapta sadece Wi-Fi kalıyor. İnternet üzerinden telefon uzaktan erişim uygulamaları vardır elbet SMS aktarımı da yapılabilir ama görüşme esnasındaki ses aktarımını yapabilecek veya buna yönelik bir uygulama var mıdır bilemiyorum.
Olsa bile bu tarz bir iletişim için Razer Phone 2 Wi-Fi ağına bağlı bulunmak zorunda.

WhatsApp alternatifi de var tabii.
Samsung'dan WhatsApp'ı silip Razer'e yükleyebilirsiniz.
Önemli mesajlarınız varsa WhatsApp içinden yedekleme ayarlarından Gmail hesabınıza yedekleyin.
Daha sonra WhatsApp'ı Samsung'dan silin ardından Razer'e kurun.
Numaranızı yazın ve Samsung telefona gelen doğrulama mesajını Razer'e girin.
Bu kadar ama bu şekilde sadece WhatsApp aramaları yapabilirsiniz.
Bu iki seçenek için önlendirme alacak telefon (Razer) her türlü Wi-Fi'a bağlı olmak zorunda.
 
Son düzenleme:
@Emre133 Wi-Fi için Samsung sürekli olarak internet paylaşımı sağlıyacak, şarzı uzun süre dayanabiliyor, mesajlar pek bi sorun teşkil etmiyor doğrusu çünkü Whatsapp var fakat telefon aramalarını nasıl aktarıcağımı halen bulamadım, bi cihaz buldum doğrusu ama internet aktarımı sağlıyamıyor.

Bu videoda olduğu gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı