TikTok videoları hit uğruna insanlara birçok şeyi yaptırabiliyor. Bazı kişiler kendini rezil ediyorken bazıları da canından olabiliyor. TikTok birkaç ülkede birkaç gerekçe nedeniyle yasaklandı. Bazı ülkeler casus uygulama olarak değerlendiriyorken bazı ülkelerde etik olmayan içerikler içerdiği için yasakladı. Gelin, TikTok'u yasaklayan ülkelere bir göz atalım:
  • Hindistan (Hindistan'da TikTok'da dahil olmak üzere 59 Çin menşeli uygulama Hindistan'da yasaklandı.
  • Pakistan.
  • Amerika Birleşik Devletleri (Sadece kamu personeli ve güvenlik güçlerinin TikTok uygulamasını kullanması yasak).
  • Endonezya.
  • Bangladeş.
Ülkemizde TikTok kullanımı yasak değildir, bildiğim kadarıyla da henüz TikTok'u yasaklamak için bir yasa, kanun getirilmedi. TikTok uygulaması bir canın gitmesine sebep oldu. İstanbul'un Esenyurt semtinde iki genç kız kuzen, TikTok videosu çekmek için çatıya çıktı. Çatıdaki plastik panel kırıldı. Çatıdaki plastik panelin kırılması akabinde Kübra Doğan (23), çatıdan düştü. Genç kız kurtarılamadı, hayatını kaybetti.

Çatıdan düşen genç kızın amcası müteahhidin de kusuru olduğunu ve bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek dileğim aynısının başınıza gelmesi ve suçlanmanız. Bir insanın ölmesini sırf bir uygulama için görmezden gelip ona suç atıyorsunuz ne diyeyim yazık.
Tartışmayı uzatmayacağım demiştim ama son bir mesaj yazıp gideceğim, eğer bu yorumda benden bahsediyorsanız ben insan gibi açıklamışım evet burada mühendisin de müteahhitin de suçu var oraya konulan kötü malzemeden kaynaklı ancak şunu da söylüyorum burada son ses müzik açıp dans eden ve TikTok çeken kadının da dikkatsizliği de bu hatalar zincirinin tamamlanmasına sebep oluyor.
Not: Arkadaşlar buraya konulan plastiğin amacını biraz araştırdım denilene göre buradaki plastik üzerine çıkılmaması gereken ve iki bina boşluğu arasında kalan bir plastikmiş ışık geçirmesi için de plastik tercih ediliyormuş doğrulundan %100 emin değilim ama üzerine basılmaması gereken bir şey olduğu söylenmekte.

Konudaki mesajları okurken tilt olmamak elde değil. Ya arkadaşım ortada ölen bir can var, ne anlatıyorsunuz? Tamam kadında da hata var, çıkmamalıydı oraya. Fakat bastığın an çöken dandik bir malzemeyi oraya yerleştiren müteahhite ne demeli? İşi TikTok denilen uygulamaya bağlamayın, oraya hangi amaçla çıkarsa çıksın yine düşecekti aşağı.
Bir de kahkaha atıyorlar, inanılmazsınız gerçekten. Forumun bu tür insanlarla dolu olması üzücü.

Tek dileğim aynısının başınıza gelmesi ve suçlanmanız. Bir insanın ölmesini sırf bir uygulama için görmezden gelip ona suç atıyorsunuz ne diyeyim yazık.

Yalnız ben kadına suçlu demedim niye öyle bir tavır sergiliyorsunuz? Sadece biraz daha dikkatli davransaydı bu başına gelmezdi onu beilirttim. Sanki ben kötü bir şey söyledim.

Mesajları da tam okusanız keşke, neyse duvara konuşuyoruz.

Not: Arkadaşlar buraya konulan plastiğin amacını biraz araştırdım denilene göre buradaki plastik üzerine çıkılmaması gereken ve iki bina boşluğu arasında kalan bir plastikmiş ışık geçirmesi için de plastik tercih ediliyormuş doğrulundan %100 emin değilim ama üzerine basılmaması gereken bir şey olduğu söylenmekte.
Doğru, bildiğim kadarıyla çok katlı (yerleşim yeri) bütün binalarda var.

Oturduğu yer sağlam gibi ama düştüğü yere ya kayarak düşmüş, ya da atlamış gibi gözüküyor videodan anladığım kadarıyla. Eğer bilinçli olarak oraya atladıysa çok sakat hareket yapmış. Yine de yazık olmuş tabii.

Bizim oturduğumuz Apartman'da yangın merdivenlerini kullanmak için yangın merdiveninin kilitli olmaması gerekiyor ama eğer kilitlenmezse çatıya çıkılabiliyor. Benim oturduğum apartman gibi bir sürü Apartmanda'da durum böyle ortada bir ihmal yok yani kimseye suç kesilemez tamamen kızın ihmali kendi zevki uğruna canından olmuş Allah rahmet eylesin.

Sadece ENES isimli YouTube kanalının yapmış olduğu Video'da "gün batımını izlemek içinde çıkabilirdi orada tuzak olduğunu bilmeden düşebilirdi" demesi gerçekten gülünç kim neden tuzak kursun ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı