TikTok videoları hit uğruna insanlara birçok şeyi yaptırabiliyor. Bazı kişiler kendini rezil ediyorken bazıları da canından olabiliyor. TikTok birkaç ülkede birkaç gerekçe nedeniyle yasaklandı. Bazı ülkeler casus uygulama olarak değerlendiriyorken bazı ülkelerde etik olmayan içerikler içerdiği için yasakladı. Gelin, TikTok'u yasaklayan ülkelere bir göz atalım:
  • Hindistan (Hindistan'da TikTok'da dahil olmak üzere 59 Çin menşeli uygulama Hindistan'da yasaklandı.
  • Pakistan.
  • Amerika Birleşik Devletleri (Sadece kamu personeli ve güvenlik güçlerinin TikTok uygulamasını kullanması yasak).
  • Endonezya.
  • Bangladeş.
Ülkemizde TikTok kullanımı yasak değildir, bildiğim kadarıyla da henüz TikTok'u yasaklamak için bir yasa, kanun getirilmedi. TikTok uygulaması bir canın gitmesine sebep oldu. İstanbul'un Esenyurt semtinde iki genç kız kuzen, TikTok videosu çekmek için çatıya çıktı. Çatıdaki plastik panel kırıldı. Çatıdaki plastik panelin kırılması akabinde Kübra Doğan (23), çatıdan düştü. Genç kız kurtarılamadı, hayatını kaybetti.

Çatıdan düşen genç kızın amcası müteahhidin de kusuru olduğunu ve bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.



Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


 
Ailesine ve sevenlerine üzüldüm, kendisine gram üzülmedim ben çatıya anteni kontrol etmeye çıktığımda bile kendimi bir yere sabitliyorum örümcek gibi yürümeye çalışıyorum düşmeyeyim diye bunlar dans ediyor ayakta üzerine plastik bir tabanın üzerine çıkıyor Allah akıl fikir versin diyeceğim de çok geç...
 
Bir sayfada bu konuyla ilgili şöyle bir yorum gördüm. "Kimse ezanda niye oynadıklarını sorgulamıyor, yazık". Çok sinirimi bozdu bu yorum. Eğer ki gerçekten Müslüman olsaydı bunu diyen kişi; ölen kişilerin arkasından bu şekilde konuşulmaması gerektiğini bilirdi ve diğer kişilere dinini kötülemezdi. Allah gençlere de hidayet versin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı