Bir Ülke Kursaydınız?

Hangi Yönetimi Seçerdiniz?

• Cumhuriyet

Oy: 72 71,3%
  • Monarşi

Oy: 29 28,7%

• Oy verenlerin toplamı
    101
Monarşi diyerek tahtın peşine düşmezdim. Hazineyi yemek için de monarşiyi seçmezdim.

Cumhurriyeti seçerdim.

Üreten bir millet olurduk.

Dünya'da kendine yetebilen ülkelerden biri olurduk.

Para birimim değer kaybetmezdi.

Adalet'in her zaman var olması için çabalardım.

Sanırım bizim ülkenin durumunun tam tersini yazdım.

Sadece kadınları ve eşcinselleri alırdım. Hetero erkek almazdım. Tek hetero erkek ben olurdum. Kral olur, halktan seçtiğim bilim adamlarına sadece insanları etkileyen biyolojik ve kimyasal silahlar yaptırır, sonra onları her yere (başta Türkiye ve ortadoğu) sallar, tüm insanlığın yanışını büyük bir zevkle izlerdim.

• Yapacağınız yenilikler neler olurdu?
  • Dünyayı tüketmeyi bırakıp yenilenebilir enerji ile elektrikli araçlar kullanarak uzay sanayisine yatırım yapardım.
  • Yönetim şekliniz ne olurdu?
  • Cumhuriyet
  • Kanunlar neler olurdu?
  • Şeriat
  • Ülkenizde adalet nasıl işlerdi?
  • En ufak tavizde görevden alınan hakimlerle müthiş bir şekilde işlerdi.
  • Eğitim, sağlık hizmetleri gibi alanlarda hedefleriniz neler olurdu?
  • En iyisi, en uygun fiyata
  • Ülkenizde hangi haklar geçerli olurdu?
  • Normal bir cumhuriyette olması gereken haklar.
  • Ülkenizde hangi özgürlükler geçerli olurdu?
  • Sadece eşcinsellik yasak olurdu. İsteyen Hıristiyan istiyen Müslüman olabilir.

Benim ülkemde insanlar ilk 8 sene okulda ilk eğitim görüp neye yetenekleri varsa o bölüme yönlendirip herkezi eğitimli yapmak olurdu. Dini konuda ise cami kilise vb şeyler serbest olurdu. Herkez istediği gibi yapardı. Tecavüzcüler ömür boyu hapis görür, tecavüze mağruz kalanlara evlendiği zaman maddi yardım yapardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hadi ya. Şeriat ile yönetilip de başarılı olmuş bir ülke göstersene bana çok merak ettim.
Abbasiler, Arap yarım adasından Fransa'nın güneyine Bordeaux'a kadar uzanan bir imparatorluk. Emeviler de aynı şekilde yönetmişlerdir fakat İncil nasıl değiştirildiyse onlar da kendilerine göre kurallar koydular.

*Her şey tamamen yenilenebilir ve geri dönüşüme uygun olurdu.
*Cumhuriyet ile yönetilirdi.
*Mutlaka kısasa kısas sistemi olurdu.
*Herkesin ilgili olduğu konuda eğitim verilirdi. Gidip de sanatçı adama sen doktor ol denmezdi.
*Başkalarının görüşüne saygı duymamak (özellikle siyasette) ağır bir suç olurdu.

Ya tamamını şimdi okudum da eleştirmeden duramayacağım...

O kadar tezatlıklar içeriyor ki, yemin ederim bilim ve teknoloji çağında beyni din ile doldurulunca ne yöne gideceğini şaşırmış bir İmam Hatip öğrencisi gibi yazmışsınız.... Hatta belki de öylesinizdir, bilemiyorum...

Uzay sanayisi, yenilenebilir enerji, elektrikli uçaklar ve yönetim biçimi olarak şeriat. Ciddi misin hocam sen?

Şeriat toplumlarında adalet mi var? Bir kere şeriat kanunlarında kadın insan yerine bile konulmuyor. Zina yapanları toprağa gömüp taşlıyor. Yani diyorsun ki bir yandan insanlar taşlansın, diğer yanda bilim yapılsın ama o esnada cinsel yönelimi farklı olanların da kasafısını keselim...

Dostum şimdi sana ne diyeceğimi bilemedim.

Peki Hristiyanlık veya Müslümanlık dışında bir inanç seçme hakkımız var mı? Mesela tanrıtanımaz olursak ne olacak?

Başarılı olmuş dedim. Wikipedia kapalı olduğundan Abbasiler halen daha ayakta sanıyorsun galiba...

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim 1517'de Mısır topraklarına girerek, halifenin yetkileri ile Kutsal Emanetler'i devraldı ve Mısır Abbâsî halifeliğine son verdi.

Hadi ya. Şeriat ile yönetilip de başarılı olmuş bir ülke göstersene bana çok merak ettim.

Neyse, hayal kurmak da güzel bir şey tabi
Belki Amerika benle de uğraşır, diğer tüm halkın çoğunun Müslüman olduğu ülkeler gibi.
Irak-İran civarı bir yer olursa:

Madem utopik fikirler serbest, ucalim.

Meritokrasi. Soz sahibi insanlar, kendi alanlarinda en yetkin kimseler olacak ve bu objektif bir sekilde denetlenebilir, puanlanabilir ve olculebilir olacak. Nasil olceceksin insanlarin yeteneklerini dersen de, bu konuda calisacagiz. Galile'nin sozunu hatirlatayim "Measure what is measurable, make measurable what it is not so".

• Yapacağınız yenilikler neler olurdu?
Devletin gorevi ortami hazirlamak. Halkin hayatini nasil yasamasi gerektigine karar vermek degil. Gerekli sosyal, iktisadi ve hukuki duzenlemeler oturtulduktan sonra halk kendi yeniligini kendisi adapte edecektir. ( Ornegin UBER kendiliginden olusacaktir cunku mevcut taksi sisteminin eksikliklerini gideriyor )
  • Yönetim şekliniz ne olurdu?
Meritokrasi. En iyi ekonomist ekonomi bakani, en iyi antrenor milli takimlar teknik direktoru vs.
  • Kanunlar neler olurdu?
Bu konuya en iyi hukukcular karar verecek. Bana dusmez : ) Ama seriat falan degil, degistirilemeyen ve kutsal kabul edildigi icin elestirilemeyen kurallar kanun olamaz.
  • Ülkenizde adalet nasıl işlerdi?
Herkesi esit sekilde yargilayacak. Bu basit cumle yillardir hic bir ulkede calismiyor. Hukukun ustunlugu dunyanin en basit ama en zor meselelerinden birisidir.
  • Eğitim, sağlık hizmetleri gibi alanlarda hedefleriniz neler olurdu?
Ogrenciler, onceden kaliplari baskalarinca belirlenmis sekilde egitilmez ( sayisalci - sozelci vs gibi ) ; yeteneklerine uygun egitim programlarina gore egitilirler. Resim yetenegi cok iyi olan bir ogrenci "Ressam olursam ac kalirim" endisesi tasimaz cunku ulkemizde isini iyi yapanin ac kalmasi gibi bir sey soz konusu degil. Ek olarak ogretmenler en fazla maas alan kamu gorevlilerinden olacak ancak ogretmenlik gibi onemli bir meslegi beceriksiz kimseler icra edemeyecek.
  • Ülkenizde hangi haklar geçerli olurdu?
Ucretsiz saglik, hukuk ve egitim hizmeti. Turkiye bile yillik butcesiyle bunu cok rahat gerceklestirebilir aslinda. Korkunc vergiler topluyorlar.
  • Ülkenizde hangi özgürlükler geçerli olurdu?
Fikir ozgurlugu, din ve vicdan ozgurlugu. Hic bir kilik kiyafet uygulamasi yok. Isteyen istedigini giyer, istedigi dine inanir, istemedigine inanmaz. Istedigini soyler ( hakaret etmedigi muddetce ), istedigini elestirebilir. Istedigi televizyon kanalinda istedigi yayini yapabilir.

Ben kendi yeteneklerimle, boylesi bir ulkede lider olamazdim elbette ama; sistemi kurup kenara cekilip bir parcasi olmaktan mutlu olurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…