Bir WEB Tasarımcısı Neleri Bilmesi Lazım?

Öncelikle Photoshop, ondan sonra CSS ve HTML bilmen gerekiyor. Tabi ki bu senin hangi alana doğru yöneleceğine bağlı, şahsen ben web tasarım işini yapıyorum fakat wordpress'e entegre edemiyorum yani öğrenmeye vakit ayıramıyorum da denilebilir. Eğer sürekli güncellenecek, blog tarzında bir web sitesiyse veri tabanı, PHP, CSS, HTML, JS gibi dilleride öğrenmen gerek.
 
Öncelik HTML derim ben. Çünkü HTML bilmeden diğerlerini bilmen fazla bir şey ifade etmiyecektir. Sonrasın da CSS öğrenmen gerekli. Zaten HTML'i bildiğin sürece CSS'de zorluk çekmezsin. Sonra PHP öğrenmeye başlamalısın. PHP ile dinamik blog sitesi falan yaz. Sonra bir LINUX hosting satın al. Burada denemeler yap. FTP programlarını kullanmayı öğren. Gerçek bir veri tabanı nasıl kullanılır, onu öğren. Bu sana çok faydalı olacaktır. Sonra JS öğrenince hiç eksiklik çekmezsin ama sen dahada kendimi geliştiricem diyorsan, C# öğren ve sonrasında ASP.NET'e geçiş yap. Tam anlamıyla hepsini orta derecede öğrenirsen bunun sana büyük faydası olacağını düşünüyorum. :)
 
Recep bey konu ile ilgili ilk başta oldukta iyi başlamış ancak artık gerek yok diyebilirim bu sektörün içinde iken sadece HTML bilmen az bir sevideye işini görüyor eğer ilerisi için düşünmüyorsan. Worpress, Joomla, Drupal gibi açık kaynak kodlu CMS sistemlerini kullanarak başlaman mümkün. Tabi bunlara başlamadan önce HTML bilginin biraz olması gerek zaten hazır kodlanmış PHP sistemler başarılar :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı