Bir zırlanış hikayesi... İkea ve Horoz Lojistik

Femto

Kilopat
Katılım
24 Ağustos 2016
Mesajlar
2.182
Makaleler
12
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Giriş notu; Masaların tanesi 449TL ve İkea'nın saçma kargo politikası yüzünden %10 kargo ücreti ödedik. Yani 2 masa için 100TL kargo ücreti istediler.

Üniversitelerin açılması dolayısıyla kuzenim ile birlikte Kayseri'de 2+1 eve çıktık, eşyalı ve gayet güzel bir ev. Ama, 1 arabaya ikimizin de eşyalarının sığması gerektiğinden dolayı yanımıza ne masalarımızı alabildik, ne de sandalyelerimizi. Eve geldiğimizde duvarı falan ölçer, ona göre boyutları uygun birer masa ve sandalye alırız diye kararlaştırdık. Ben erkenci davrandım, 18 Eylül tarihinde Kayseri'ye gelecek olmama rağmen 16 Eylül sabah 7 civarında İkea'dan 200x60 Lagkapten Adils masa satın aldım. Tahmini kargoya veriliş süresi 2-3 iş günü olarak gözüküyordu, ama ben siparişi verdikten hemen sonra 5-7 iş günü olarak değişti. Bunun üzerine kuzenim de 17 Eylül sabahı aynı masanın farklı rengini satın aldı. Eve 18 Eylül tarihinde geldik, ve 1 hafta bile olsa beklemeye hazırdık, nasıl olsa ev işleriyle uğraşacaktık. Burada da bu sinir bozucu olaylar zinciri başladı.

İkea uzun süre ürünü kargoya vermeyi reddetti, "Siparişiniz işleniyor" yazdı durdu. Ardından ürünler kargoya 21 Eylül tarihinde verildi, ama Horoz Lojistik denen saçma firma ürünleri yola çıkarmayı reddetti. Ürünler 23 Eylül tarihinde yola çıktı. 24 Eylül Cumartesi günü benim masam Kocaeli/Gebze'den Kayseri'ye ulaştı ama teslimat hiç de tahmin ettiğim gibi olmadı.
Kargo.png


Bu nedir diye meraklandım, benim kargom neden 2. kez Anadolu şubesinden Kayseri şubesine yola çıkıyordu? Bu nedenle aradım Horoz Lojistiği. Bana verdikleri cevap aşırı komikti; "Kargonuzun bir parçası Kayseri'ye ulaşmış, diğer parçayı Anadolu depomuzda unutmuşuz, kusura bakmayın."
Nasıl unuttunuz yahu? İkea masa tablası ve ayakları aynı gün kargoya vermiyor mu? Bunu nasıl unutabilirsiniz? Neyse, sonra kuzenimin kargosuna baktık, o da aynı gözüküyordu.
KARGO 2.png

Tekrardan aradık, yine aynı cevabı verdiler. Bu nasıl bir hizmettir, utanmıyor mu bu insanlar 100TL kargo ücreti istemeye?

Neyse dedik, bugün ulaşmış iki parça da Kayseri'ye, yarın teslim ederler artık. Bugün tekrar aradık, tekrar konuştuk. Bu sefer de "3 gün içerisinde size teslimat sağlanır." dediler. Yahu kardeşim, niye ben 3 gün daha bekliyorum? Sizin hatanız yüzünden Cumartesi günü teslim edilmesi gereken kargom hala gelmedi.
olası teslim.png

Bugün teslim edilmeyeceği söylendi, yarın da teslim edilmeme ihtimali var. Ben kaç gündür bilgisayardaki işlerimi halledebilmek için monitörümü ütü masasına koydum, klavyem kucağımda, mouse ise yatakta duracak şekilde halletmeye çalışıyorum. Bu nasıl bir rezilliktir? Kayseri şubelerini arayıp ulaşabilmek mümkün değil zaten, açmıyorlar hiçbir zaman. Gidip genel merkezlerini arayıp aklımdaki bütün küfürleri saydırmak istiyorum, sürekli aynı beyefendi çıkıyor, çok güzel üslupla konuşuyor, yumuşuyorum. Arayıp kapatmaya başladım, artık başka bir adam çıksa karşıma, o da biraz ters konuşsa da içimdeki bütün saydırma isteğini karşılasam diye. Gidip depolarını basıp kavga edeceğim artık birisiyle, açın şu telefonu artık.

Teslim edin artık masamı!

Bu ağlayışımı, zırlanışımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
Horoz Lojistik sıkıntı ya. Ben de kargoyu aşşağıya inip kendim almıştım, 2 tane adam var arabada getirmediler tek başıma çıkartmak zorunda kaldım.
 
Hocam bu ülkede kim işini düzgün yapıyor ki?
Çin'den bir ürün alıyorsun 1hafta olmadan ülkeye giriyor 20 gün sonra geliyor ürün.
 

Geri
Yukarı