Konu sanırım troll veya etkileşim kasmak için. Öyleyse bravo amacına ulaşmışsın ama neyse. Ben gerçekmiş gibi yorum yapacağım. Öncelikle insanlara saygı duymayı öğren bak ben de 16 yaşındayım ama akıl yaşta değil başta onu herkes bir bilsin. Sonra da araştır, inandığın kitabı bir oku, kültürlen azıcık kafana bilgi girsin. Herkesin günahı da sevabı da kendinedir. Ayrıca arkadaş müslüman olmayabilir herhangi bir dine bile mensup olmayabilir. Ama olsa da istediğini yapar. (Tabi ki bir insanın özgürlüğü başka bir insanın özgürlüğünün başladığı yerde biter.) Ancak bu konu onun tercihi ve eğer müslümansa da onunla Allah arasında yani buna karışamazsın. Ha mesela bir hırsızlık yapsa, insanlara zarar verse o zaman müslümanlık olarak değil de bir insan olarak ele alınmalı. Ayrıca İslam'ın da önemli bir temel taşıdır insanlık. Her neyse buraya kadar anladıysan şunu da söyleyeyim. Böyle kişisel şeyler için ahlak ve din bekçiliği yapmak seni de günaha sokar Allah'ın işine karışmış oluyorsun. İster müslüman olsun, ister farklı bir dinden veya hiçbir dine mensup olmasa bile insan insandır insanlığını bilmelidir. Ayrıca anayasamızda da alkolle alakalı kimse içemez diye bir şey yoktur. Bununla ilgili komik bir ironi de şudur. 4. Murat alkol ve sigarayı yasaklamış ancak alkolden ölmüştür bunu da araştırabilirsin. Umarım akıllanırsın ve halk olarak akıllanırız cahil kalmayız. Söyleyeceklerim bu kadar. Herhangi bir suçlama veya sorumluluk da kabul etmiyorum burası bir forum ve insanlar düşüncesini ifade ediyor. Sadece senin düşüncen saçma bu yüzden yorum yapıyoruz. Herkese iyi günler...