Birçok programlama dili bilen biri üniversite okumalı mı?

Yazılımı çok uzun yıllardır yapıp hiçbir şey kazanamadığım için bunaldım artık. Bilgisayar masasına bile zor oturuyorum.
O yaşlarda hangi firma seni ciddiye alıp gerçekten iyi bir pozisyona getirsin ki. Kaç yıl deneyimin oldu. Uç örneklerden bahsetmiyorum kendini öne çıkarmadığın sürece kimse seni almaz zaten.

Hocam tamamda siz gidip çok iyi bir üniversiteden mezun olsanız gidip de köle gibi çalışmayacaksınız ki.

Yani siz kendi işinizi yapmak istiyorsunuz ama böyle özgürlükçü olup kendi şirketlerini kuran kişilerin hepsi çok çok iyi yerlerden mezun olan adamlar.
Bana garanti lazım işte. Tanıdık biri bana üniversite bitir seni şirketimde işe alayım dese hadi neyse düşünürüm de, üniversite okuyup işsiz de kalabilirim. Yani köle olarak çalışmamın bile bir garantisi yok.

Bana garanti lazım işte. Tanıdık biri bana üniversite bitir seni şirketimde işe alayım dese hadi neyse düşünürüm de, üniversite okuyup işsiz de kalabilirim. Yani köle olarak çalışmamın bile bir garantisi yok.
Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok 2 ay sonra piyango çekilince sana 300 milyonda çıkabilir sonuçta. Garanti meslek diye bir şey yokki.

Hocam işte dediğim gibi siz çok iyi bir yerden mezun olsanız nasıl işsiz kalacaksiniz?

Mesela bu sene bir yakınımız sabancı üniversitesinde mühendislik okumaya gitti kendisi 2 veya 3 bine falan girmişti.

Ve kendisine mezun olduktan sonra sabancilarin şirketlerinde çalışma fırsatı sundular.

Yani birçok fırsat sunulur zaten size.

ODTÜ mezunu adamın gidip de asgari ücretle çalışması saçma olur zaten.

Son sınıf yazılım mühendisliği öğrencisi olarak bu bölüm okunmaz kardeşim.
Bakın mesela canlı örnek var burada. Ben üniversite bitirdiğimde en iyi ihtimalle 5.5 yıl geçmiş olacak. Bu adamın durumu şimdiden böyleyse, 5.5 yıl sonra benim durumum nasıl olur?

O yaşlarda hangi firma seni ciddiye alıp gerçekten iyi bir pozisyona getirsin ki. Kaç yıl deneyimin oldu. Uç örneklerden bahsetmiyorum kendini öne çıkarmadığın sürece kimse seni almaz zaten.
Ben zaten hep kendi işimi kurmaya çalıştım, hiçbir işe girmeye çalışmadım. Zaten ciddiye almayacaklarını ben de biliyorum, kim 17 yaşındaki bir çocuğu ciddiye alır ki?

Hocam işte dediğim gibi siz çok iyi bir yerden mezun olsanız nasıl işsiz kalacaksiniz?

Mesela bu sene bir yakınımız sabancı üniversitesinde mühendislik okumaya gitti kendisi 2 veya 3 bine falan girmişti.

Ve kendisine mezun olduktan sonra sabancilarin şirketlerinde çalışma fırsatı sundular.

Yani birçok fırsat sunulur zaten size.

ODTÜ mezunu adamın gidip de asgari ücretle çalışması saçma olur zaten.
2-3 bine girebilecek potansiyelde değilim ben. Ona girebilmek için yıllarca ders kitaplarından kafanı kaldırmaman gerekiyor.

Bakın mesela canlı örnek var burada. Ben üniversite bitirdiğimde en iyi ihtimalle 5.5 yıl geçmiş olacak. Bu adamın durumu şimdiden böyleyse, 5.5 yıl sonra benim durumum nasıl olur?

Ben zaten hep kendi işimi kurmaya çalıştım, hiçbir işe girmeye çalışmadım. Zaten ciddiye almayacaklarını ben de biliyorum, kim 17 yaşındaki bir çocuğu ciddiye alır ki?

2-3 bine girebilecek potansiyelde değilim ben. Ona girebilmek için yıllarca ders kitaplarından kafanı kaldırmaman gerekiyor.

Hocam hiç çalışmadan nereden biliyorsunuz böyle olacağını.

Hadi 2-3 bine girmeyin 20-30 bine girin o bile çok çok iyi.

Yani siz özgürlükçü olmaktan şirket kurmaktan bahsediyorsunuz ama bunları yapan kişilerin neredeyse hepsi üniversite mezunu.

Yani anlatmak istediğim şeyi anlatamıyorum bir türlü.

Az önce bitwise hocam bile üniversite oku dedi.

Ki o adam belki forumdaki bu konularda en bilgi sahibi kişilerden biri.

Kendinizi kendi kafanızda bitirmişsiniz biz ne desekte fikriniz değişmiyecek sanırsam.
Benim tek ihtiyacım olan şey bir garanti. Biri çıkıp gelse ben ilk 100-150 bine girip bilgisayar mühendisi oldum, şimdi şu şirkette yüksek maaşlı çalışıyorum dese mesela neyse. Ama yazan bilgisayar mühendislerinin hepsi okuma bu bölümû diyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı