- Makaleler
- 4
Hocam bahsettiğim öğretmenim iyi biri. Kendisi bana zaten diyor sorunun var ise anlat diye.
Hocalarla samimi olmanı tavsiye etmem.
Hocam bahsettiğim öğretmenim iyi biri. Kendisi bana zaten diyor sorunun var ise anlat diye.
Hocalarla samimi olmanı tavsiye etmem.
Neden?
Kişisel tecrübe, gidip özel şeyini anlatırsın o da ailene anlatır ya da duymasını istemediğin birine.
Bak bu konuda hak veriyorum. Hocalar gidip söylüyor hemen. Ben 10. sınıfta çantamda rakı yakalattım mesela. 5 dakika içerisinde eve haber gitmiş.Kişisel tecrübe, gidip özel şeyini anlatırsın o da ailene anlatır ya da duymasını istemediğin birine.
İnsanların canını sıkarım diye düşünerek kendini küçültme. Sen de her insan gibi değerlisin. Kendinize hakettiğiniz değeri vererek başlayın problemleri çözmeye. Kendinizi dış görünüş olarak veya başarı olarak başkalarından küçük görmeyin.
Öğretmeninle git konuş derim. Baktın yeterince ilgilenmiyor, uğraşma. Kendini veya öğretmenini üzme. Bu demek değildir ki senin problemin önemsiz veya sen değersiz, çirkin bir insansın. Hayır alakası yok. Demek ki uygun insan değilmiş. Kendin olmaya devam et, bu hayatta kimse yalnız ölmez merak etme. Senin değerini bilecek kişiler de illa çıkacaktır.
Bak bu konuda hak veriyorum. Hocalar gidip söylüyor hemen. Ben 10. sınıfta çantamda rakı yakalattım mesela. 5 dakika içerisinde eve haber gitmiş.
Onu tanıyan sensin. Sıkıntın olduğunu sezip yardımcı olmak istemiş, gidip konuşmanda sakınca olmaz. İlgilenmiyor olsaydı başta böyle bir teklif yapmazdı, umursamaz geçerdi.Teşekkür ederim hocam. İçimi cidden boşaltmak istiyorum. İyi biri. Arkadaşlık etmeyi pek sevmem.
Onu tanıyan sensin. Sıkıntın olduğunu sezip yardımcı olmak istemiş, gidip konuşmanda sakınca olmaz. İlgilenmiyor olsaydı başta böyle bir teklif yapmazdı, umursamaz geçerdi.
@freakcnsl o zaman gidip bir konuşabilirsiniz, zararı olmayacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.