Birincil ekran kartını seçmek

FiZoe

Centipat
Daha önce bu konu (Lenovo Ideapad 320: Birincil ekran kartını seçmek) hakkında yazmıştım ancak yararlı bir cevap alamadım. Benzer konuları gerek Technopat gerek diğer bilgi forumlarında araştırdım tek tek okudum ama çözümünü bulamadım. Benim laptopumda 2 adet GPU bulunuyor. Bunlardan birincisi "on board" yani dahili ekran kartı AMD Radeon R5 Graphics. İkincisi ise harici ekran kartı AMD Radeon 530. Dahili kartım ufak tefek işlemler için güç tasarrufu odaklı çalışıyor. Harici olansa yüksek performans isteyen genellikle oyunlarda işe yarayan ekran kartı. Benim sorunum şu harici olan ekran kartımı kullanamıyorum. Aygıt yöneticisinde ve Radeon ayarlarında ekran kartımı görebiliyorum, güncelleye biliyorum, kaldırıp yükleye biliyorum ancak çalıştıramıyorum. Verdiğim bağlantıda önceden açtığım konuya gidip resimlere bakabilirsiniz (Lenovo Ideapad 320: Birincil ekran kartını seçmek). Ekran kartı ataması yapamıyorum çünkü bilgisayarda tek kart gözüküyor. Bir konuda BIOS güncellemesinden bahsediliyordu ama yapamam diye korktum açıkçası (sıkıntılı olduğundan bahsetmiş) ayrıca sonradan Dxdiag Tanı Aracı'nda da harici ekran kartımın olmadığını fark ettim ve konuların birinde yöneticilerden birinin bahsettiği CPU-Z uygulamasını indirdim. Orada da harici ekran kartım gözükmüyordu. Artık bilgisayarımı daha iyi performansta kullanmak istiyorum, lütfen yardımcı olun, ne yapabilirim? (Sürücülerin kaldırılıp yüklenmesi ile ilgili pek bilgim yok nasıl yapılacağını bilmiyorum, tavsiye verecekler için detay olursa sevinirim)

Not: Bu arada bilgisayarımı bir kere genel temizlik için format atsınlar diye garantiye gönderdim, ilk aldığımda iki sürücü vardı " C/:" ve "D/:" , ve yanlış hatırlamıyorsam harici kartım çalışıyordu, garantiden geldikten sonra sürücü sayısı bire düşmüştü ve bu sorunu yaşamaya başladım.

Dxdiag Tanı Aracı ss2.jpg

CPU-Z1.jpg

C.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi cihazımda dxdiag'da "Ekran" sekmesinin yanında harici ekran kartımı görebildiğim "Oluşturucu" isimli bir sekme daha var. Sizde olmaması ilginç. BIOS'unuzu arada bir güncellemekte fayda var. BIOS güncellemelerinden zarar gelmez. Genelde iyidirler.
1583482867238.png

Dxdiagda görünmemesi sorun değil,bazı bilgisayarlarda görüntülenemiyor.Aygıt yöneticisinden ss atabilirsin.GPU-Z ile kontrol et.Sürücüleri bilgisayarın hangi marka ise oradan model numarasına göre indir ve yükle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı