Birisi Amazon hesabıma erişmeye çalışıyor

Umut198

Hectopat
Sabah telefonuma bildirim geldi Amazon hesabınıza İstanbul'dan giriş yapıldı diye ama ben İstanbul'da yaşamıyorum. Hesabımın şifresini değiştirdim ve ininal kredi kartı ödeme yolunu da sildim ama şimdi de Gmail'e birisi sizin verilerinize erişmek istiyor diye mesaj geldi. Ne yapmalıyım?

Sabah telefonuma bildirim geldi Amazon hesabınıza İstanbul'dan giriş yapıldı diye ama ben İstanbul'da yaşamıyorum. Hesabımın şifresini değiştirdim ve ininal kredi kartı ödeme yolunu da sildim ama şimdi de Gmail'e birisi sizin verilerinize erişmek istiyor diye mesaj geldi. Ne yapmalıyım?
Girişine izin verme normalde sana sorar bu kişi sizmisiniz diye oda olmadı amazon destek hattını ara.

Eğer sabah hesabınıza giriş yapıldığından eminseniz 2 faktörlü doğrulama, e-posta, şifre gibi verileri değiştirin.
Birisi yanlışlıkla sizin e-postanızı girip girmeyi denediyse o zaman korkulacak bir şey yok.

İlk olarak telefonunuzu ve bilgisayarınızı yani kullandığınız teknolojik aletlere virüs taraması yaptırın, sonra şifrelerinizi değiştirin ve 2 adımlı doğrulamayı açın. Şifrelerinizi de diğerlerinden daha güvenilir yapmaya özen gösterin.

1635672430390.png

İlk olarak telefonunuzu ve bilgisayarınızı yani kullandığınız teknolojik aletlere virüs taraması yaptırın, sonra şifrelerinizi değiştirin ve 2 adımlı doğrulamayı açın. Şifrelerinizi de diğerlerinden daha güvenilir yapmaya özen gösterin.
Bilgisayarımda ve telefonumda kaspersky var bide annemin telefonunda kendi gmailim var ona da kaspersky indirip taratıcam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı