Birisi beni yasa dışı yollarla bulabilir mi?

Hhqqqwz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar biri bana adımı soyadımı yaşadığım il ve ilçem ile beni panelden bulup evime polis falan gönderecekmiş. Sizce böyle bir şey yapabilir mi? Yaparsa ne olur ve yaparsa nereye şikayet edebilirim?

Arkadaşlar biri bana adımı soyadımı yaşadığım il ve ilçem ile beni panelden bulup evime polis falan gönderecekmiş. Sizce böyle bir şey yapabilir mi? Yaparsa ne olur ve yaparsa nereye şikayet edebilirim?

Yapar, verilerimiz 15 TL'ye Discord sunucularında satılıyor artık.

Yapabilir, yayıncıların başına bu tür olaylar şu son zamanlarda çokça geliyor. Polise gitmekte fayda var.

Knka herkesin bilgileri artık internette hiçbişi olmaz merak etme

Tabii ki... Ama elbette size o bilgileri attığı gibi ekran görüntüsünü alıp yetkili birine bildirirseniz, görür gününü. Çok ciddiye alınacak bir şey değildir. Korkmanızı gerektirecek bir şey yok. O şahsın da bilgileri internette dolanıyor.

Telegram gruplarında kendisiyle tartışanların ana baba isimlerini, kardeşlerine ait tckn ile oturdukları semti bulup yazanları gördüm. Artık çok da zor değil böyle şeyler.

Çok basit bir şekilde yapabiliyorlar. Sadece isminizi ve soy adınızı kullanarak bile bulabilirler. Tüm bilgileriniz ortaya çıkıyor. En fazla 20-25 TL'ye panel satıyorlar. Veriler çok ucuz ve korunaksız.

Güncel bilgiler daha pahalı fiyatlara satılıyor.
Yasadışı yollarla alınan bilgiler kolaylıkla satılabiliyor.
Bazı uygulamalardaki sunucularda Paneller satılıyor.
Yani herkes her şeyi belli bir ücret karşılığında
bir tıkta öğrenebiliyor.
Bunu özellikle depremden sonra arkadaşlarının ailelerine ulaşmak için kullananlar da oldu.
Ama şunu unutma ki bu bir Suçtur.
Satan da satın alan da Suçludur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı