Bisiklet Arka Lastik, Jant ve Dişli Değişimi Fiyatı

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.058
Makaleler
289
Çözümler
2.267
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Arkadaşlar merhaba. Bisikletin arka lastiğinin içinde yer alan göbek dağıldı. Ben de bisikleti tamire götürdüm. Ama götürdüğüm tamirciye pek güvenemedim. "Muhtaç kaldı, ben bunu bi öpeyim" modunda sanki adam.

Benden arka lastik, jant, dişli ve bunların değişimi için 100 TL istedi. 150 TL imiş de bana kıyak yapıyormuş amcam.

Bisikletin kendisini zaten 240 TL'ye almıştım. Şu an sıfırı 280 lira. Benim anlımda mı enayi yazıyor yoksa bu amca yolacak tavuk gördüğünü falan mı düşünüyor? Bilginiz var mı gençler? Bi aydınlatın beni hele 40 yılın başı size bi danışıyoruz :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de bisikletim bir ara bu duruma benzer hale geldi adam bende 100 TL gibi bir şey istedi. Ben de yaptırmadım :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi servisine kaç para dediler ki abi ? Pahalı söylemişler sana. Bisikletçiler bakkallardan beterdir.
 
Değiştireceği parçalara vites mekanizması ve fren halatlarını eklerse geriye gövde kalıyor bir tek. Eklediği ikisi 60-70 TL bir şey. Uçmuş yani adam. Bisiklet Kron, Sedona vs. olsa eyvallah ama uçmuş bence...
 
Ulan taktıkları Çin malı parçalar. Bazıları 2. el bisikleti 50 liraya alıp vites göbeğini zincirini yağlıyor yıkıyor pırıl pırıl yapıyor 0 parça diye satıyor. Yemesinler adamı, toptan aldıkları ucuz eşyaları millete deli kar yaparak satıyorlar üstüne düzgün vergi vermiyorlar. Tüm bisiklet-motor tamircilerinin altında en kötü SYM GTS250 var. Adamlar nasıl alıyor o motorları? Öpücükle mi?
 
Nerede gittin bilmiyorum ama:
1 - Deniz tarafından ortaköy Dereboyu caddesine girdikten sonda sağdaki 2. bisikletçiye gir, genç bir insandır, açık yüreklilikle halledebilirsin.
2 - Bakırköy Galleria altgeçidinde gelmeden önce, balıkçılardan sonra taksi durağı vardır, orada hemen solda 2-3. dükkan bisikletçidir, kazıklama triplerine girmeden halledebilir sanırım. Sahilde Van Kahvaltı salonundan sonra - otomobil galericilerinden önce bir mağaza daha var ama tanımıyorum.

Tam olarak dağılan göbekse, vitesin arkasında, marka model verirsen bir arkadaşa ulaşmaya çalışır fiyat sorarım.
 
Jantın yuvası da gitmiş. Jant göbeği değişir ama orijinali gibi olmaz sanırım. Bu yüzden arka vites dişlisi ve lastiğiyle birlikte komple jant fiyatı lazım. Ulan varya kafamı bozuyorlar dışarıdan alıp buna da montaj videosu çekicem şerefsiz tamirciler yüzünden.

Bu arada Jant 24".
Vites de Shimano SL-RS35 / TX35 21 Vites imiş. (Bunu değişmesine gerek yokmuş yav.) Vites dişlisi değişecek.

15 TL dişli: SHİMANO DİŞLİ MF-TZ21-7 14,90 TL Sanalpazar.com'da (kodu:6744105)
 
Vites dişlisinin değişmesine gerek yok, dişli sökülebilir ama jant değişecek. Dediğin gibi sadece göbek değiştirilebilir ama herkesin yapacağı iş değil, iyi yapılmazsa salgılı döner firen papuçları sürter falan filan... Dişlide sorun yoksa değiştirmek anlamsız, zaten göbek dağıldı diye dişli değişmez. Bisikletçi seni yolmak istemiş ama yememiş :) Lastik neden değişecekmiş, yol tutuşunu arttırmak için mi? :)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı