Bisiklet - motor ikiliminde kalmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçenin bir kısmını da ekipmana ayırmanı tavsiye ederim. Kask, mont vb.

Bisiklet arzum hiç eksilmeden devam etse de satmam gerekecek galiba :) CBR125R ile başlarsam malum sağlam bütçe isteyecek.
Okul için şimdilik motor satın alabilirsin. Mesela bende 2 senedir bisikletle okula gidip geliyorum. Kullandığım bisiklet baya bakımsız 6 senelik bir dağ bisikleti (ilk sahibiyim). Ama çoğu bisikletten daha sağlam. Gerçi değişsem mi diye de düşünmüyor değilim. Veya motor ehliyeti için gün gelince gidip onun ehliyetini alıp motor mu alsam diye de düşünüyorum. Eğer soğuk havada donan biriysen direk motor satın al. Zaten senin nasıl bir bisikletçi olduğunu bildiğim için yerde yağ falan olmadığı sürece motoru kaydırmayacağını da biliyorum. Motor ile o soğuk havadan bir an evvel kurtulabilirsin.
Bisikletle uzun mesafe okula gitmenin sıkıntılarını iyi biliyorsundur :) Ter kokusu veya olumsuz hava koşullarından direkt olarak etkileniyor insan.
Yanına kask alsan başına bela oluyor, üzerine giydiğin elbiseler başına bela oluyor. Çanta ile rampa çıkmak tam bir işkence.
Bisiklet konusunda tecrübeli olsam da motor konusunda yinede çok bilmişlik yapmak istemiyorum :) Şuan gerçekten deneyimsizim ve bilgisizim.

Motoru kaydırma mevzusunda kendime şuan hiç güvenmiyorum çünkü vitesli motora elim bile değmedi henüz :)
Bütçenin bir kısmını da ekipmana ayırmanı tavsiye ederim. Kask, mont vb.
Bugüne kadar kasksız ne skuter sürdüm ne de süren birine artçı oldum. Kendi motorumu alıp toparyabilirsem ekipmandan asla ama asla çalmam.
İkinci el kask mevzularına falan zaten hiç girişmem ucuza getirmek için.
Sağolasun Barkın Bayoğlu abimiz bayağı bir bilinçlendiriyor biz gençleri. Donanımda nasıl Recep Baltaş, bu işte de Barkın Bayoğlu yani :)

Bisikletle uzun mesafe okula gitmenin sıkıntılarını iyi biliyorsundur :) Ter kokusu veya olumsuz hava koşullarından direkt olarak etkileniyor insan.
Yanına kask alsan başına bela oluyor, üzerine giydiğin elbiseler başına bela oluyor. Çanta ile rampa çıkmak tam bir işkence.
Bisiklet konusunda tecrübeli olsam da motor konusunda yinede çok bilmişlik yapmak istemiyorum :) Şuan gerçekten deneyimsizim ve bilgisizim.

Motoru kaydırma mevzusunda kendime şuan hiç güvenmiyorum çünkü vitesli motora elim bile değmedi henüz :)
Bilmez olur muyum? Dün sabahtan buz gibi rüzgar esti, içimde içlik olmasına rağmen dondum. Okula son 100 - 200m kala tipi şeklinde kar yağdı, gözümü bile açamadım, ara sıra duyu organlarımla yolun durumunu kontrol ettim. Şimdi motoru bozmuşum dünkü rüzgarın etkisiyle. Öyle oturuyoruz... :D Ter konusunda da "Biraz terledim, az önümü açayım." diyorsun çat içine rüzgar giriyor, yine hasta oluyorsun. Çanta konusunda ise ağırlığa göre değişiyor.

Motor konusunda ise çok çekingen davranma. Hatta bence ilk olarak elektrikli olan modellere yönel. Baktın kullanımına alıştın sonra bir tanıdık da vitesli motor varsa onda denemeler yap. Hiçbiri olmadı al bir Pejo marka motor, onu kullan. :D

Araba da kullanıyordun hatırladığım kadarıyla. Debriyajın mantığını bildiğin için pek zorlanacağı zannetmiyorum. Biraz zaman harcayarak alışırsın.

Motor konusunda ise çok çekingen davranma. Hatta bence ilk olarak elektrikli olan modellere yönel. Baktın kullanımına alıştın sonra bir tanıdık da vitesli motor varsa onda denemeler yap. Hiçbiri olmadı al bir Pejo marka motor, onu kullan. :D
Ya ben skuter ile kendimi çok ezik hissediyorum açık ve net bir biçimde :) Skuter alıp sokağa çıkarsam sokaktaki serserilerden bir farkım kalmaz.
Aşağıdaki çocuk ile aramda bir fark olmalı :

hqdefault.jpg

Mesela aşağıdaki abim ne kadar şekil duruyor değil mi? Çünkü altında cıvıl cıvıl bir CBR var :

IMG_2204.JPG

Dur bir saniye :) Bu da ne :) Hayır :)
Başlangıç seviyesi için olan, oturuş pozisyonu bu kadar rahat bir motora neden gidonu parçalayacak kadar sert sıkarak ve gövde deponun üzerinde binmiş, popo havada bir pozisyonda binmiş anlamış değilim :) Ben bu motoru alırsam da en azından neyi nasıl yapacağımı biliyorum, sadece tecrübem yok :)

121010-2011-honda-cbr125-5.jpg

Araba da kullanıyordun hatırladığım kadarıyla. Debriyajın mantığını bildiğin için pek zorlanacağı zannetmiyorum. Biraz zaman harcayarak alışırsın.
Arabayı da gerçek anlamda öğrendim artık, babamdan aşağı değilim yani. Bir iki kazamız olsa da hepsi çok ufak şeyler oldu, 300-500 lirayı pek geçmedi masraf.
Dediğin gibi mantığı anlamakta hiç zorlanmayacağım, yalnızca zamanla oluşacak tecrübeye ihtiyacım olacak.

Bence sen sevgili yap hocam. :D
O motoru alırsam arkama bir artçıyı mutlaka atarım merak etme :) Bu kadar üst seviye olayacak belki ancak eldeki imkanlarla idare etmesini de iyi bilirim :)

bike-babe.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı