Bisiklet nasıl sürülür?

SucreScof

Picopat
Herkese iyi akşamlar direkt olaya giriyorum. Bugün arkadaşlarla kahvede otururken arkadaşlarımdan biri bir fikir ortaya atıp bisikletle şehri turlayalım dedi tabii ki herkes evet dedi bende dahil ama şöyle kötü bir şey var ben bisiklet sürmeyi bilmiyorum. Nedeni dengesizlik mi travma mı bilmiyorum. Travma sebebim ise şu: Abim 8. sınıfa giderken MEB onlara beyaz bir bisiklet vermişti bende o sıralar 2 veya 3'E gidiyordum. Abim bisikleti getirdi ben de bir iki sürmeyi denedim olmayınca çok kurcalamadım. Birkaç hafta geçti dışarıda abimin önüne oturmuştum oda bisiklet sürüyordu biraz ilerledik abim hızlanmaya başladı en son rögar kapağına takılıp düştük ama abim yine iri yarı olduğu için pek bir şey olmadı ama ben daha küçük olduğum için bayağı hastanelik oldum. Kafam kaldırımın kenarına çarpıp yarılmıştı kollarım zaten kan revan içinde kalmıştı hemen babamı çağırmışlar zaten beni hastaneye götürmüşler. Bunun dışında Allah bilir kaç kerede ağaçlara çarpıp ellerimi paramparça etmişti. Bu olaylardan sonra ben bisiklete binmek değil bisikletlere dokunmuyordum bile. Neyse sonra evlere dağıldık aynı sitede oturduğumuz bir arkadaşıma bisikletini indir deneyeyim dedim oda indirdi ben sürmeye çalıştım ama bir türlü dengede duramıyorum hep sağa sola devriliyorum. Anlayacağınız 5 6 yaşındaki çocukların yaptığı şeyi bile yapamıyorum. Gerçekten bisiklet sürmeyi istiyorum hatta sürenleri görünce bende çok sürmek istiyorum ama sürebileceğimi hiç düşünmüyorum nedense. Sizce nasıl öğrenebilirim sürmeyi? Bizim evde bahsettiğim MEB bisikleti var ama tamir gerekiyor tamir ettirince süremezsem boşa masraf yapmış olacağım. Dengemi mi sağlayamıyorum yoksa yaşadığım olay yüzünden vücudum mu engel oluyor bilmiyorum ama birkaç defa sürmeyi dene semde olmadı yaşım küçükte değil 18 yaşındayım niye böyle oluyor hiç anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zayıfsındır diye düşünüyorum. Ağır bisikleti dengede tutmak zordur ancak hafif daha kolaydır.

Herkese iyi akşamlar direkt olaya giriyorum. Bugün arkadaşlarla kahvede otururken arkadaşlarımdan biri bir fikir ortaya atıp bisikletle şehri turlayalım dedi tabii ki herkes evet dedi bende dahil ama şöyle kötü bir şey var ben bisiklet sürmeyi bilmiyorum. Nedeni dengesizlik mi travma mı bilmiyorum. Travma sebebim ise şu: Abim 8. sınıfa giderken MEB onlara beyaz bir bisiklet vermişti bende o sıralar 2 veya 3'e gidiyordum. Abim bisikleti getirdi ben de bir iki sürmeyi denedim olmayınca çok kurcalamadım. Birkaç hafta geçti dışarıda abimin önüne oturmuştum oda bisiklet sürüyordu biraz ilerledik abim hızlanmaya başladı en son rögar kapağına takılıp düştük ama abim yine iri yarı olduğu için pek bir şey olmadı ama ben daha küçük olduğum için bayağı hastanelik oldum. Kafam kaldırımın kenarına çarpıp yarılmıştı kollarım zaten kan revan içinde kalmıştı hemen babamı çağırmışlar zaten beni hastaneye götürmüşler. Bunun dışında Allah bilir kaç kerede ağaçlara çarpıp ellerimi paramparça etmişti. Bu olaylardan sonra ben bisiklete binmek değil bisikletlere dokunmuyordum bile. Neyse sonra evlere dağıldık aynı sitede oturduğumuz bir arkadaşıma bisikletini indir deneyeyim dedim oda indirdi ben sürmeye çalıştım ama bir türlü dengede duramıyorum hep sağa sola devriliyorum. Anlayacağınız 5 6 yaşındaki çocukların yaptığı şeyi bile yapamıyorum. Gerçekten bisiklet sürmeyi istiyorum hatta sürenleri görünce bende çok sürmek istiyorum ama sürebileceğimi hiç düşünmüyorum nedense. Sizce nasıl öğrenebilirim sürmeyi? Bizim evde bahsettiğim MEB bisikleti var ama tamir gerekiyor tamir ettirince süremezsem boşa masraf yapmış olacağım. Dengemi mi sağlayamıyorum yoksa yaşadığım olay yüzünden vücudum mu engel oluyor bilmiyorum ama birkaç defa sürmeyi dene semde olmadı yaşım küçükte değil 18 yaşındayım niye böyle oluyor hiç anlamadım.

Yanında arkadaşların varsa onlar seni ilk başta tutar sonra denge kurmayı öğrenince seni bırakmaya başlarlar bu yaşta düşersende pek bir şey olacağını sanmıyorum bisiklet sürmek basit ve çok eğlenceli bir şey kesinlikle korkmamalısın.

Herkese iyi akşamlar direkt olaya giriyorum. Bugün arkadaşlarla kahvede otururken arkadaşlarımdan biri bir fikir ortaya atıp bisikletle şehri turlayalım dedi tabii ki herkes evet dedi bende dahil ama şöyle kötü bir şey var ben bisiklet sürmeyi bilmiyorum. Nedeni dengesizlik mi travma mı bilmiyorum. Travma sebebim ise şu: Abim 8. sınıfa giderken MEB onlara beyaz bir bisiklet vermişti bende o sıralar 2 veya 3'E gidiyordum. Abim bisikleti getirdi ben de bir iki sürmeyi denedim olmayınca çok kurcalamadım. Birkaç hafta geçti dışarıda abimin önüne oturmuştum oda bisiklet sürüyordu biraz ilerledik abim hızlanmaya başladı en son rögar kapağına takılıp düştük ama abim yine iri yarı olduğu için pek bir şey olmadı ama ben daha küçük olduğum için bayağı hastanelik oldum. Kafam kaldırımın kenarına çarpıp yarılmıştı kollarım zaten kan revan içinde kalmıştı hemen babamı çağırmışlar zaten beni hastaneye götürmüşler. Bunun dışında Allah bilir kaç kerede ağaçlara çarpıp ellerimi paramparça etmişti. Bu olaylardan sonra ben bisiklete binmek değil bisikletlere dokunmuyordum bile. Neyse sonra evlere dağıldık aynı sitede oturduğumuz bir arkadaşıma bisikletini indir deneyeyim dedim oda indirdi ben sürmeye çalıştım ama bir türlü dengede duramıyorum hep sağa sola devriliyorum. Anlayacağınız 5 6 yaşındaki çocukların yaptığı şeyi bile yapamıyorum. Gerçekten bisiklet sürmeyi istiyorum hatta sürenleri görünce bende çok sürmek istiyorum ama sürebileceğimi hiç düşünmüyorum nedense. Sizce nasıl öğrenebilirim sürmeyi? Bizim evde bahsettiğim MEB bisikleti var ama tamir gerekiyor tamir ettirince süremezsem boşa masraf yapmış olacağım. Dengemi mi sağlayamıyorum yoksa yaşadığım olay yüzünden vücudum mu engel oluyor bilmiyorum ama birkaç defa sürmeyi dene semde olmadı yaşım küçükte değil 18 yaşındayım niye böyle oluyor hiç anlamadım.

Anladığım kadarıyla, çocukken yaşadığın travma seni bayağı bir etkilemiş olmalı. Ben de 2 teker bisiklet kullanmayı düşe kalka öğrenmiştim. Sonuçta hiçbirimiz annemizin karnında öğrenmiyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı