Bisiklet temizlenirken dikkat edilmesi gereken şeyler nedir?

Mikirgi

Hectopat
Katılım
4 Nisan 2021
Mesajlar
448
Çözümler
6
Bisikletimi 2 yıl önce almıştım 1 yıl bindim ve 1 yıldır yatıyor tekrar binmek istiyorum ama güzelce bir bakımdan geçirmek istiyorum fakat bisikletime zarar gelmesini de istemiyorum. En mantıklı en zararsız ürünleri bana önerir misiniz? Bisikletin çarklarını nasıl temizlemem lazım gereken ekipmanları söylerseniz çok iyi olur. Daha önce detaylı bisiklet temizleyen kişilerden yardım bekliyorum. Tavsiye verenlere şimdiden teşekkürler. Hidrolik fren. Her türlü soruyu sorabilirsiniz, hemen cevap verebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Göbek kısmına su tutmamalısınız hocam. Onun harici güzelce bir temizleyip kurulayabilirsiniz. Ayrıca zincirleri de bir bez yardımı ile silip yağlamanızı öneririm. Kolay gelsin.
 
Xpc Formula diye bir marka var ben onun kadro temizleyici cilalı köpüğünü ve zincir yağını alıyorum sonra frenlerin diskse diske sıçratmadan önce bir güzel suyla temizle sonra eline bir sünger al temizleyici sıvı elinde ne varsa köpüğe ya da fısfıssa kadroya sık iyice köpürt ve durula sonra zinciri aparat ya da bezle yağdan arındır sonra yeniden yağla pırıl pırıl olur.
 
Petrollerde olan tanzikli suyla komple yıka tüm eski yağlar aksın onlar kurumaya başlamıştır zaten. Ardından hemen bezle kurulayın paslanma olmasın. Sonra WD40 ile yağla.
 
Hocam öncelikle kilometre saati vs elektronik cihaz varsa bunları çıkarın.
Zincir dişli ve vites aktarıcıları bildiğiniz gaz yağı kullanarak küçük boy bir fırça ile üzerindeki tortular çözülene kadar fırçalayın, bu işlemde tek dikkat etmeniz gereken yerler fren disklerine gaz ve yağ artığı değirmemek, aksi halde fren tutmaz hale gelebilir ve eski haline getirmek zordur.
Gazlama işlemine geçmeden önce disklerin üzerlerine ince bir poşet sarabilirsiniz, bu şekilde gaz ve yağ kalıntıları değmeyecektir. Sonrasında bildiğiniz bulaşık detejanı ile köpüklü su yaparak detaylı bir şekilde bisikletin her yerini güzelce köpükleyin, gaz yağı değen yerleri iyice köpükleyin hiç kalıntı kalmasın, zincir ve dişli kısmını köpükleme sırasında en sona bırakmanızı tavsiye ederim. Musluk suyu ile hortum kullanarak güzelce durulayın,
En sonunda basınçlı hava ile vida aralarında jant göbekleri ve diğer muhtelif su kalabilecek yerlerde kalan suyu da uzaklaştırın.
En son zinciri tekrar yağlamayı unutmayın.
Not: Bu şekilde yapılan bir yıkamada doğru kurutmak kaydı ile bisiklete bir zarar gelmez, jant göbeklerine su girmesi için özel çaba harcamak gerekir ki normal bir durulama ile bu pek mümkün değildir. Umarım istediğiniz gibi bir cevap olmuştur, bu konuda aklınıza takılan başka soru olursa sorabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı