Bisikletçinin 100 TL kazık atması

Götür iade et. 100 TL işçilik mi olur arka aktarıcı takması kolay bir parça.
Aynen öyle. Valla kandırıyorsa insanları ben utanmam o utansın.

Zaten ortak tanıdıklar olduğu için ters bir hareket yapamaz. Öbür türlü abisine söylerim öğretmen kendisi.

Şimdi hocam 40 lira işçilik aldı diyelim. 50 lira da malzeme diyelim. Geriye kalıyor 110 lira. Bir de bana zincir falan değiştirdim demişti ama değiştirmemiş. Olmayan şeyi de olmuş gibi gösteriyor.

Aynen öyle. Vallahi kandırıyorsa insanları ben utanmam o utansın.

Zaten ortak tanıdıklar olduğu için ters bir hareket yapamaz. Öbür türlü abisine söylerim öğretmen kendisi.

Şimdi hocam 40 lira işçilik aldı diyelim. 50 lira da malzeme diyelim. Geriye kalıyor 110 lira. Bir de bana zincir falan değiştirdim demişti ama değiştirmemiş. Olmayan şeyi de olmuş gibi gösteriyor.

Bende yaşamıştım ayrıca yep yeni bisikletimin her yerini de çizmişti o günden beri mahalle bisikletçilerine kesinlikle gitmiyorum.

Hocam bisikletçilerin hepsi böyle kazık atma peşinde en iyisi kendiniz alıp takın çok zor bir şey değil.
Ayrıca 40 TL'lik aktarıcıdan hayır gelmez.
Benim bozulan Shimano Alivio model. 400 500 liradan başlıyor. Adamın yaptığı zaten saçma. 4-5 bin liralık bisiklete 40 50 liralık aktarıcı takılmamalı. Bmw ye tofaş parçası takmak gibi.

Böyle bir durum varsa şikayette bulunabilirsin. Zincir değiştirmeyip değiştirdim demesi müşteriyi kandırmaya ve dolandırıcılığa girer ama öteki şekilde isterse kendisine 500 TL işçilik ücreti keser, bu durumda onay verildiyse şartlar en baştan kabul edilmiştir.

Belki onun parçayı aldığı yer pahalı sattı. Normalde senin işlem başlamadan önce tüm fiyatı alıp ona göre onay vermen veya vazgeçmen gerekiyordu. Bisikletçiden sökmesini veya ücretin bir kısmını iade etmesini isteyebilirsin. Kabul etmezse yasal olarak yapabileceğin bir durum söz konusu değil.

Yahu hiç yılların esnafı gidip pahalıya parça alır mı ya? Normalde işlem başlamadan fiyattan bahsetti ama takacağı parça konusunda hiçbir bilgi vermedi. Eğer bak kardeşim ben sana bu aktarıcıyı takacağım olur mu dese kesinlikle izin vermezdim. Gidip kafasına göre parça alıyor sonra takıyor 200 lira istiyor. Kaliteli tak da parasını hak etsin o zaman. Bana senin bisiklet çok iyi diyor. Sırf ön frenler falan 600 lira yapar diyor. Gidiyor en dandiğinden malzeme takıyor. Ben 200 liraya o malzemeden 4 tane alırım. Sıfır taktım diyor hiç de sıfır değil. Nereden bilebilirim kullanılmış olmadığını.

@Zatı Muhterem fahiş fiyat istediği ve seni önceden bilgilendirmediği için ücreti ödemeyi reddedebilirdin. Hani gerekenleri orada yapmıyorsun, parayı da ödeyip o gazla eve geliyorsun. Ortak tanıdıklarınıza yanında telefon açabilirdin veya zabıtaya giderdin derdin böyle böyle bir durum var bitti gitti. Ne senin malına el koyma hakkı var ne de zorla para alma.

Bisikletçinin işçiliği ve ayırdığı sürenin de bir ücreti var yalnız. 50 TL parça fiyatıysa 100 TL işçiliğidir ortada bir kazıklama yok. O parçayı sen de 50 TL'ye alıp adama götürseydin 100 TL takma parası alırdı.
20-25 civarı bir şey alıyorlar aktarıcı takmaya, Shimano aktarıcı değişimi yaptırmıştım kendim alıp. 15 dakikalık işe 100 lira işçilik pek akıl kârı değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı