Bisiklete römork nasıl yapılır?

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
Nasıl bir römork yapabilirim?

mamuttrailers.com

Şu tarz bir şey yapmak istiyorum. Gördüğünüz gibi fiyatı çok pahalı (6000 TL). Ben kendim yapmak istiyorum. Fikirlerinizi alabilir miyim? Şu an elimde teker var. Tahtadan yaparsam gayet kolay olur yapımı fakat sağlıklı olur mu bilemedim. Metalden yapmam zor olur diye düşünüyorum. Ağır olmaması lazım. Ağır olmasın diye tahtadan çerçeve yapıp etrafını naylon veya ince sunta ile kapatabilirim. El yatkınlığı olanlar yardımcı olabilir mi?

Eğer kaynak imkanınız varsa alumınyum profıl alıp yapıp. Yok ben evde yapacagım hıc bır imkan yok diyorsanız. Alumınyum sigma profil alın ve onlar ile vidalı montaj yapın. Vidalara yeşil locktite yapın. Bulamazsanız Mavi yapın. Yük gelecek kısım içinde 2-3 mm alu profil olabilir. Pahalı gelir derseniz Pleksi alın tabana onu vidalayabilirsiniz. Branda için kamyon brandası yapan firmalara diktirebilirsiniz.

Kafanıza takılan soru olursa sorabılırısnız. Daha onceden attıgnız romorkun güneş panelli akülü versiyonundan yapıp satmıştım 1 kere :)

Marangoza söyle uygun tahta çıkartsın.

Ahşap palet alsam olmaz mı? Hem ucuz olur hem de kolaylıkla istegimi gerçekleştiririm. Çürüme sorunu olur mu? Çürürse yarılma falan olur mu?

Tahta ağır olmaz mı ki alüminyumdan? Alüminyum profil alsanız çubuk şeklinde yapılabilir aslında.

Ne kadar ağır olabilir ki? 20 kg ya kadar sıkıntı olmaz bence. Zaten alırsam çoğunlukla memlekete giince düz yerde kullanırım. Ben gencim. Güçsüz de olsam hallederim ve bisiklet de 250w elektrikli.

Kafanıza takılan soru olursa sorabılırısnız. Daha onceden attıgnız romorkun güneş panelli akülü versiyonundan yapıp satmıştım 1 kere :)

Başkasına yaptırsam ne kadar tutar ortalama?

Bundan mı?

Vidalara yeşil locktite yapın. Bulamazsanız Mavi yapın.

Bunlar nedir?

Eğer kaynak imkanınız varsa alumınyum profıl alıp yapıp. Yok ben evde yapacagım hıc bır imkan yok diyorsanız. Alumınyum sigma profil alın ve onlar ile vidalı montaj yapın. Vidalara yeşil locktite yapın. Bulamazsanız Mavi yapın. Yük gelecek kısım içinde 2-3 mm alu profil olabilir. Pahalı gelir derseniz Pleksi alın tabana onu vidalayabilirsiniz. Branda için kamyon brandası yapan firmalara diktirebilirsiniz.

Vallahi olabildiğince ucuz olsun. Zaten nemli bir bölgede değilim. A'dan B'ye malzemeyi götürsün yeter.

Dosya Ekleri

• sigma-profilleri.jpg
    sigma-profilleri.jpg
    35,8 KB · Görüntüleme: 49
Ne kadar ağır olabilir ki? 20 kg ya kadar sıkıntı olmaz bence. Zaten alırsam çoğunlukla memlekete giince düz yerde kullanırım. Ben gencim. Güçsüz de olsam hallederim ve bisiklet de 250w elektrikli.
Daha sağlam olur alüminyum hem. Bence tahta yerine daha uzun ömürlü bir şey yapmak daha iyi olur.

attıgınız resımdekı gibi. sigma profil alın eloksallı olacak birde yıllarca sağlam kullanırsınız. Locktite vidaları sabitleme yarayan kimyasaldır. Yoldaki titreşimden dolayı vidalar gevşemesin diye. Sistem olabildiğince hafif olması gerek. başkasına yaptırmayı düşünüyorsanız . 2. romork alın veya mamuttan sıfırını alın daha uyguna gelir.

Tahta ağır olmaz mı ki alüminyumdan? Alüminyum profil alsanız çubuk şeklinde yapılabilir aslında.

Hocam bisikletim sizinki gibi bir bisiklet değil. Siz de muhtemelen hobi olarak kullanıyorsunuz fakat ben her ne kadar bisikleti çok çok sevsem de ulaşım için kullanıyorum ve bisikleti eşek niyetine kullanıyorum.
Benim de iki bisikletim var. İkiside giriş seviyesi.

attıgınız resımdekı gibi. sigma profil alın eloksallı olacak birde yıllarca sağlam kullanırsınız. Locktite vidaları sabitleme yarayan kimyasaldır. Yoldaki titreşimden dolayı vidalar gevşemesin diye. Sistem olabildiğince hafif olması gerek. başkasına yaptırmayı düşünüyorsanız . 2. romork alın veya mamuttan sıfırını alın daha uyguna gelir.

Bu profilleri nereden ve ne kadara alabilirim?

Dosya Ekleri

• KÜBA.jpg
    KÜBA.jpg
    79,3 KB · Görüntüleme: 64
Hocam bisikletim sizinki gibi bir bisiklet değil. Siz de muhtemelen hobi olarak kullanıyorsunuz fakat ben her ne kadar bisikleti çok çok sevsem de ulaşım için kullanıyorum ve bisikleti eşek niyetine kullanıyorum.

İnternet tarayıcısını açıp google veya yandexe sigma alumınyum profil yazabilirsin.

Diğer bisikletimde Geotech Dapper fakat foto yüklenmemiş.

İnternet tarayıcısını açıp google veya yandexe sigma alumınyum profil yazabilirsin.

Evet ama elden almak istiyorum. İnternetten değil. Yakınlarımda sadece BAHUAUS var. Orada var mıdır?

Diğer bisikletimde Geotech Dapper fakat foto yüklenmemiş.

Evet ama elden almak istiyorum. İnternetten değil. Yakınlarımda sadece BAHUAUS var. Orada var mıdır?
1705163146952.png

Ve görüldüğü üzere bu şekilde yazınca pek çok farklı şey çıkıyor. Hangisini alacağım? Ayrıca bunlara tekeri monte edeceğim şeyi nasıl takabilirim ki?

Şunlardan alsam işimi görür gibi. Ve kolay olur. Ayrıca bu paraya döner gelmiyor artık. Denemekten zarar gelmez gibi. En kötü boşa giden zaman ve 35 tl olur. Tecrübe kazanırım. Sonuçtan tatmin olmazsam hazır ürün alırım veyahut kaliteli bir şey yaparım. Birinci ölçütüm kalite değil fiyat bu konuda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı