Bisiklette vitesler nasıl olmalı?

Makaleler
17
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Arkadaşlar bisiklette sol yani 3’e kadar olan vitesi hep 2’de tutuyorum. Değişikliği genelde sağ taraftan yapıyorum. Yokuş çıkarken vites düşürüp, düz yollarda hızımı arttırdıkça yükseltiyorum. Fakat sol taraftakine dokunmuyorum çünkü soldakini 1’e aldığımda çatır çatır sesler geliyor. 3 ve 2’de sorun yok. 3’te çok sert olduğu için sürekli 2’de tutuyorum. Bunda bir sakınca var mıdır?

Sağ taraftaki ise 7’ye kadar. Ayarlamayı hep ondan yapıyorum.

Arkadaşlar bisiklette sol yani 3’e kadar olan vitesi hep 2’de tutuyorum. Değişikliği genelde sağ taraftan yapıyorum. Yokuş çıkarken vites düşürüp, düz yollarda hızımı arttırdıkça yükseltiyorum. Fakat sol taraftakine dokunmuyorum çünkü soldakini 1’e aldığımda çatır çatır sesler geliyor. 3 ve 2’de sorun yok. 3’te çok sert olduğu için sürekli 2’de tutuyorum. Bunda bir sakınca var mıdır?

Yoktur. Vites akort ayarını bozulduysa bi baktırmanı öneririm.

Zincir sürtüyorsa vites ayarı yaptırmak gerekli olabilir.

Yoktur. Vites akort ayarını bozulduysa bi baktırmanı öneririm.

Anlamıyorum ki bu tarz şeylerden. Sadece soldakini 1’e çekince çatır çatır sesler geliyor. Bu akort ayarının bozulduğuna mı işaret? Hep 2’de kullansam sıkıntı olmaz herhalde. Zira 2 ve 1 farkını göremedim soldakinde.

Tekrar not olarak ekliyorum, soldakinin 2 ve 3’ünde bu çatır çatır dediğim ses gelmiyor sadece 1’de.

Anlamıyorum ki bu tarz şeylerden. Sadece soldakini 1'e çekince çatır çatır sesler geliyor. Bu akort ayarının bozulduğuna mı işaret? Hep 2'de kullansam sıkıntı olmaz herhalde. Zira 2 ve 1 farkını göremedim soldakinde.

Şu an senin 2'in 1 gibi çalışıyor olabilir bu yüzden 1’e takırdıyor.

Anlamıyorum ki bu tarz şeylerden. Sadece soldakini 1’e çekince çatır çatır sesler geliyor. Bu akort ayarının bozulduğuna mı işaret? Hep 2’de kullansam sıkıntı olmaz herhalde. Zira 2 ve 1 farkını göremedim soldakinde.
Hocam koltuğun altındaki sağa sola hareket eden ön vitestir 3 kademeli olan eğer vites geçişlerinde sürtüyorsa akort ayarı gerebilir yada siz arka vitesi çok aşağı yukarı alıyorsun (1,2 -6,7)

Hocam koltuğun altındaki sağa sola hareket eden ön vitestir 3 kademeli olan eğer vites geçişlerinde sürtüyorsa akort ayarı gerebilir yada siz arka vitesi çok aşağı yukarı alıyorsun (1,2 -6,7)
zincir ön vitese sürttüğünden ses çıkarıyordur

Zincir çapraz olmadığı sürece sıkıntı çıkmaz, takur tukur ses çıkma olayını ben de yaşıyorum ve çözüm arıyorum.

Zincir çapraz olmadığı sürece sıkıntı çıkmaz.

Zincirin çapraz olması ne demek hocam biraz daha açar mısınız? Çocukluğumdan beri ilk kez bisiklet sürüyorum. Bizim zamanımızda yoktu böyle vitesli bisikletler. Düz bisikletimiz vardı.

zincir ön vitese sürttüğünden ses çıkarıyordur

Anladım, sizce baktırsam çok maliyet çıkar mı? Aslında sol tarafı sürekli 2'de kullanmak benim açımdan pek sorun değil. Bir sıkıntı çıkarmazsa sürekli öyle de kullanabilirim. Üstteki Recep T'nin dediği gibi 2'nin 1 gibi çalışma ihtimali var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı