Bitcoin cüzdanına litecoin gönderilebilir mi?

umut055

Megapat
Makaleler
1
Yer
Samsun
Daha fazla  
Ben bir siteden litecoin çekmek istedim fakat adres kısmına yanlışlıkla Bitcoin cüzdan adresimi yazdım. Litecoinler siteden çıkıyor fakat txıd'de benim Bitcoin hesabım yazmıyor. Farklı bir hesap var. Bunu siteye sorduğumda Ltc'ler BTC hesabına yollandığı için bu şekilde görünüyor dedi. BtcTurk canlı destek ile konuştuğumda Ltc'nin gönderildiği hesap bize ait değil dedi. Kısacası buna benzer bir durum yaşayan ve çözüme kavuşturan oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
LTClerin çöp oldu. Secret keyler aynı değil algoritma yapısında farklılıklar var. Mesela eth ile bsc aynı algoritmadadır bu yüzden yanlışlıkla göndersen bile secret key aynı olduğundan paran çöp olmamış olur. Ama söylediğin olayda bu geçerli değil.

LTClerin çöp oldu. Secret keyler aynı değil algoritma yapısında farklılıklar var. Mesela eth ile bsc aynı algoritmadadır bu yüzden yanlışlıkla göndersen bile secret key aynı olduğundan paran çöp olmamış olur. Ama söylediğin olayda bu geçerli değil.
Burada ki unspent nedir acaba bilginiz var mı? LTC'ler hesaba gitmiş fakat daha hesapta işlem görmemiş anlamına mı geliyor? Yoksa işlem iptal edildi, LTC'ler yollanmadı anlamına mı?
1699979032861.png

Harcanmamış anlamına geliyor. Gönderildi ama yapıya uymadığı için bilemiyor olayı gibi bişey. Yani cüzdanınızdan çıkış yapıldı ancak alıcı hatalı sahiplik kaybedildi anlamında. Adresleri blokzincir gezgininde taratınca ne çıkıyor ?

Harcanmamış anlamına geliyor. Gönderildi ama yapıya uymadığı için bilemiyor olayı gibi bişey. Yani cüzdanınızdan çıkış yapıldı ancak alıcı hatalı sahiplik kaybedildi anlamında. Adresleri blokzincir gezgininde taratınca ne çıkıyor ?
Kripto transferleri konusunda pek bilgim yok. Blokzincir gezgini olarak hangi siteyi kullanmalıyım bilmiyorum. Blockchair.com, 3xpl.com ve btc.com'dan baktığımda LTC bakiyesi hesapta görünüyor. Transfer işlemleri gerçekleşmiş yani anladığım kadarıyla. Bu cüzdan rastgele mi oluşturulmuştur yoksa gönderen hesabın bağlı olduğu (nasıl söylenir bilmiyorum) siteye mi kayıtlıdır? Kısacası bu cüzdanı bulabilme şansım var mı ya da hesabı buldum diyelim bana ait olduğunu kanıtlayabilir miyim?

Kripto transferleri konusunda pek bilgim yok. Blokzincir gezgini olarak hangi siteyi kullanmalıyım bilmiyorum. Blockchair.com, 3xpl.com ve btc.com'dan baktığımda LTC bakiyesi hesapta görünüyor. Transfer işlemleri gerçekleşmiş yani anladığım kadarıyla. Bu cüzdan rastgele mi oluşturulmuştur yoksa gönderen hesabın bağlı olduğu (nasıl söylenir bilmiyorum) siteye mi kayıtlıdır? Kısacası bu cüzdanı bulabilme şansım var mı ya da hesabı buldum diyelim bana ait olduğunu kanıtlayabilir miyim?
Şu şekilde anlatayım bunu yapabilmek teorik olarak mümkün, public keyin private keyini hesaplatman gerek ancak bu 9000 yıl falan sürer. Blokzincir şu şekilde çalışıyor istersen oraya 123456789 yaz ona 1 ltc gönder yine gider ve 123456789 un 1 ltcye sahip olduğu görünür çünkü blokzincir bir defterdir sadece not tutar. Sizin o paranın sahipliğini kanıtlayabilmeniz için private key'e ihtiyacınız var. Bu yoksa onun sahibinin siz olduğunu gösterebilmenin ve ağa işlem isteği gönderebilmenin bir yolu yok.
Maksimum denemeye çalışabileceğimiz şey Bitcoin adresinizin private keyini Litecoin core ile içe aktarmaya çalışmak olur ancak büyük ihtimal yapısı farklı olduğundan hata verecek. Hata vermese her şey okey olsa bile ağ harcama isteğini yemeyecektir diye düşünüyorum. BTC private keyiniz var mı? Borsada falan mıydı özel anahtara erişim şart bir şeyler deneyebilmek için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı