BitFenix Nova Mesh SE tg fan LED'leri yanmıyor

Emir13

Hectopat
Arkadaşlar merhaba basliktaki kasayi aldim. PC ciye verdim montaj yapıldı geldiğimde ise anakartimda RGB portu olmadığı için sadece fanlarin döndüğünü söyledi. Ben de internette kontrolcünün bu yüzden olduğunu. ARGB portu olmasa bile LED tuşu üzerinden değişebildigini yani porta ihtiyacı olmadığını söyledim. Eve geldim, biraz internetten baktım SATA kablosunun da takılması gerektiğini gördüm adam takmamisti. Ben onu taktim ama internette herkeste kontrolcüde 8 kablo var bende 4 adet kablo bağlanmıs. Boşta 3 pinli kablo görünmüyor ne yapacağım anlamadım.

Forum resim kalitesinden dolayı yüklemedi fotoyu bende bi resim yükleme sitesine yükledim ama popüler olan yasakmış herhalde attım bu siteye

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda 4:50 de ne demek istediğimi anlicaksiniz. Abimizde daha çok kablo bağlı

Son düzenleme:
Hocam 8 adet olmasının sebebi hem rgb hem güç kablolarınını takılmış olması. Eğer sizin fanlarınızın güç kabloları ana karta zaten takılıysa sorun yok. 3 pinli ARGB kafaları da kontrolcüdeyse sorun yok. Siz şimdi reset tuşuna basınca kontrolcüyü kullanamıyor musunuz?

Hocam buldum o 3 pinli kablolari. Ön mesh kısmı söküp kablolari takip ede ede buldum. Bilgisayarci 3 pinli olanlari anakart üzerinde cpufan, SYS_FAN yazan portlara takmış tek tek çıkarıp kontrolcüye bağladım.

Hocam buldum o 3 pinli kablolari. Ön mesh kısmı söküp kablolari takip ede ede buldum. Bilgisayarci 3 pinli olanlari anakart üzerinde cpufan, SYS_FAN yazan portlara takmış tek tek çıkarıp kontrolcüye bağladım.
Hocam şmdi karışıklık olmasın. ARGB ile Güç kabloları evet 3 pinlidir ama güç kablolarının ana karta takılı kalmasında problem yok. Ben şu ARGB kablolardan bahsetmiştim:

1724162473147.png

Diğer kablolar da şunlardır ve onları ana karta geri takabilirsiniz:

1724162568930.png

Hocam şmdi karışıklık olmasın. ARGB ile güç kabloları evet 3 pinlidir ama güç kablolarının anakarta takılı kalmasında problem yok. Ben şu ARGB kablolardan bahsetmiştim:

Eki Görüntüle 2289379

Diğer kablolar da şunlardır ve onları anakarta geri takabilirsiniz:

Eki Görüntüle 2289382

Hocam fanlardan 2 kablo geliyordu biri ilk fotoğraftaki 3 pinli ayrık olan. Diğeri ince yan yana 3 pinli olan. Ben onları kontrolcüye bağladım şu an anakartta bir fan kablosu yok ama sorun olur mu?

Bilgisayarcıya da mesaj attım böyle böyle yaptım oldu fanlar diye. PSU sorun olursa fanları yakar haberin olsun dedi ama anlamadım?

Hocam size tavsiyen fanları ana kartınıza geri takın. Anakart sistem sıcaklığına göre fanlarınızı otomatik olarak kontrol edecektir. Kontrolcüde sadece ARGB başlıklarının takılı olması yeterli. Bu arada ARGB'leri kontrol edebilmeyi çözdünüz mü?

Su an fanlar dönüyor. ARGB'ler de var resetten de değişiyor. Attığım videoya goz atar mısınız? Yanlış hatırlamıyorsam kendisi ayarlıyor sistem yüküne göre ama. O videoda da 8 adet kablo takılı kontrolcüde.

Su an fanlar dönüyor. ARGB'ler de var resetten de değişiyor. Attığım videoya goz atar mısınız? Yanlış hatırlamıyorsam kendisi ayarlıyor sistem yüküne göre ama. O videoda da 8 adet kablo takılı kontrolcüde.
Hocam videodaki takılı olanları siz boşverin. O arakdaş fanları da kontrolcüye takmış ama emin olun gerek yok. Kontrolcüye de fazla yüklenmemiş olursunuz bilgisayarcının dediği gibi. BÖyle konularda beni gönül rahatlığıyla etiketleyebilirsiniz. Çok emeğk verdim kendi sistemim için de RGB'lerle uğraşırken.

Defalarca bozup tamir ederek öğrendim.

20240224_223504.jpg

20240224_223905.jpg

Sunucuda problem var herhalde fotoğraf yüklemiyor. https://ibb.co/6mYf1JH hocam o zaman ben bu fotoda alttaki ince yan yana 3 pinli kabloları söküp(şu an kontrolcüye bağlı tabii) anakartta CPU fan yazan yerlere mi takacağım?

Sanırım 2 tanesi anakartın sağ üst köşesinin orada bir yerdeydi. Bir tanesi CPU fanının oralarda takılıydı. Biride anakartın sol alt köşesine takılıydı.

@KafadanKontak https://ibb.co/zXQwWfs hocam ben eve geldiğimde buralardan söktüm o 3 pinli ince kabloları. Yine buralara mı takmalıyım. PC cinin yanlış yaptığı şey sanırım sadece SATA kablosu takmamak. SATA'dan güç alıyor herhalde o yüzden ışıkları gelmemiştir.

Resime işaretledim söktüğüm yerleri.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı