Çözüldü BitLocker ile şifrelenen ve salt okunur hâle gelen disk

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

biloltan

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN570 500GB
Merhaba.
Bugün bilgisayarımı açtığımda ikincil diskim olan WD Blue SN570 500GB model NVMe SSD diskimin bilgisayarım panelinde kilit işaretli olduğunu gördüm.
Uzun uğraş sonucu anti-malware yazılımları ile C sürücüsünde bazı kaçak mining yazılımları bulup temizledim sonrasında korkup format attım.

Format atarken sistem disk BitLocker ile şifreli olduğu için D diskimi biçimlendirmeme izin vermedi.

Windows'u kurduktan sonra Denetim Masası > BitLocker sürücü Şifrelemesi kısmından Microsoft hesabıma gelen kurtarma parolam ile D diskimin BitLocker şifresini açtım fakat disk salt okunur biçimde kilitlendiği için BitLocker kapanmıyor, "Yazma koruması var." hatasını veriyor.
Bilgisayara reset atınca disk tekrar kilitleniyor, kurtarma parolam ile açtığımda da zaten disk salt okunur biçimde olduğu için kullanılamaz durumda oluyor.

Komut İstemi -diskpart "attributes volume clear readonly" yöntemini denedim fakat yanlış işlev. System log geçmişine bakın hatasını veriyor.

Windows Kayıt Defteri içinde HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/StorageDevicePolicies anahtarı oluşturup DWORD değeri açıp buna WriteProtect adını verdim, değer olarak da 0 verdim. Bu yöntem de işe yaramadı.

Diskim tamamen salt okunur durumda ve BitLocker şifresini girip içini açabilsem de değişiklik yapamıyorum, BitLocker'ı kapatmak istediğim zaman yazma koruması var diyor.
Diskin içindeki verileri gözden çıkardım zaten, diskimi temizleyip kullanmak istiyorum.

Formattan önce Windows 11 21H2 vardı sistemde, formattan sonra 22H2 kurdum.
Monster Tulpar T5 V20.3 kullanıyorum.
Intel i7-11800H CPU

@Ali Güngör
@Recep Baltaş
Rica etsem müsait olursanız bakabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Maalesef Linux üzerinden Gparted veya Dislocker kullanarak da formatlayamadım diski ve sorunun fiziksel olduğuna kanaat getirdim.
Gparted, genel olarak yazma sırasında girdi/çıktı hatası ve örtüşen disk birimleri olamaz hatası verdi
Dislocker ise NTFS partition is in an unsafe state diyerek could not mount read-write, trying read-only hatası verdi işlem sırasında.

Windows, diski gördüğünde ekte verdiğim uyarıları veriyor ayarlar>diskler kısmında
IMG_20230910_025133.jpg

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara şu şekilde çözdüm diyerek yardımcı olmayı isterdim fakat yeni disk sipariş ederek noktalıyorum.
En kısa zamanda deneyip buraya sonucu yazacağım.
Linux'un sileceğinden hiç şüphem yok, NTFS niteliklerine takılmadan işlemini yapacaktır.

GParted, CFDisk ile silebilirsin, hiç fark etmez. Güncelleme paylaşırsın.

Kendi haliyle görmeyebilir, Dislocker kullanmayı deneyebilirsin.

Maalesef Linux üzerinden Gparted veya Dislocker kullanarak da formatlayamadım diski ve sorunun fiziksel olduğuna kanaat getirdim.
Gparted, genel olarak yazma sırasında girdi/çıktı hatası ve örtüşen disk birimleri olamaz hatası verdi
Dislocker ise NTFS partition is in an unsafe state diyerek could not mount read-write, trying read-only hatası verdi işlem sırasında.

Windows, diski gördüğünde ekte verdiğim uyarıları veriyor ayarlar>diskler kısmında
IMG_20230910_025133.jpg

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara şu şekilde çözdüm diyerek yardımcı olmayı isterdim fakat yeni disk sipariş ederek noktalıyorum.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı