Biyoloji yazarak mı çalışılır?

snowman0

Hectopat
Merhaba, yarın biyoloji sınavım var. Yazarak çalışmak istiyorum ancak şöyle bir sorunum var: Kitaptan okudum, okurken de altını çizdiğim yerler var yazarım diye. Ve bu yerler aşırı uzun. Tüm konuları bitirip öyle mi yazmalıyım? Yoksa internetten not mu indirmeliyim? Sizce nasıl biyoloji çalışılır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yarın biyoloji sınavım var. Yazarak çalışmak istiyorum ancak şöyle bir sorunum var: Kitaptan okudum, okurken de altını çizdiğim yerler var yazarım diye. Ve bu yerler aşırı uzun. Tüm konuları bitirip öyle mi yazmalıyım? Yoksa internetten not mu indirmeliyim? Sizce nasıl biyoloji çalışılır?

Konunun mantığını kavrayıp özet notlar tutmanız yeterli.

Hatta bol bol kısaltma kullanın.

Öğrenme herkes için farklı bir şey bunu sizin deneyerek keşfetmeniz lazım mesela benim için şöyleydi: Biyoloji 1 günde öğrenilecek gibi değil sınavlardan 1 hafta önce başlamanız gerekiyor. 1 haftaya dağıtarak ve tekrarlı olarak çalışıp üstüne soru çözerseniz hem kalıcı oluyor hem de hepsini öğrenmiş oluyorsunuz.

Önemli olan yerleri kısa kısa not al ve tekrar et yazdığın kağıt A5 boyutunda olsun ve arkasına bir şey yazma.

Konuyu anlamak için betül biyoloji izlenebilir ama biraj pratiğin varsa kesinlikle dr. Biyoloji izle bayağı iyi anlatıyor.

Tyt de 6 doğru ayt de 10 1 yapmış birisi olarak söylüyorum eğer hazır notun varsa her testten önce oku ve en az 2 kaynaktan karışık sürekli soru çöz. Her testten sonra yanlışlarına bak ve nottan okuduktan sonra tekrar çöz. Bu arada notun yoksa Ramazan Zeyrek tavsiye ederim.

TYT de 6 doğru AYT de 10 1 yapmış birisi olarak söylüyorum eğer hazır notun varsa her testten önce oku ve en az 2 kaynaktan karışık sürekli soru çöz. Her testten sonra yanlışlarına bak ve nottan okuduktan sonra tekrar çöz. Bu arada notun yoksa ramazan zeyrek tavsiye ederim.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Video olarak çalışmadım. Kitaptan altını çizerek çalışıyorum. Okuyorum önemli gördüğüm yerleri çiziyorum. Ama çok fazla oldu. Nasıl yazacağım konusunda kararsızım. Yazmamayı düşünüyorum. Dediğiniz YouTube kanalı mı? Yoksa not mu? Sizce yazmalı mıyım? Çok uzun oldu çizdiğim yerler.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Video olarak çalışmadım. Kitaptan altını çizerek çalışıyorum. Okuyorum önemli gördüğüm yerleri çiziyorum. Ama çok fazla oldu. Nasıl yazacağım konusunda kararsızım. Yazmamayı düşünüyorum. Dediğiniz YouTube kanalı mı? Yoksa not mu? Sizce yazmalı mıyım? Çok uzun oldu çizdiğim yerler.
Kanalı katıla özel diye biliyorum internetten pdf olarak indir veya fotokopiciye sor belki onda vardır. Ben geçen sene öğretmenim internetten bulmuştu. Bana sorarsan kitaptan çalışmak zor ve zaman kaybı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı