"Bize Didi lazım" reklamından bıktık!

İllaki izlenir kurun.
Bir yöntem çıkar.

Ben şimdiye kadar böyle bir sorun görmedim lakin API eklenince büyük ihtimalle siteler bizi nokta atışı vuracak. Örneğin kullandığımız reklam engelleyicisini herhangi bir eklentiymiş gibi gösterip, onu gizleyip bypass edebiliyorduk eskiden (kullandığınız AdBlock eklenti firması güncellemelerini böyle getirebiliyordu) ama işler değişti. Chrome sizin donunuza kadar tescil edip göndermeye razı oldu. User-agent falan dönemi bitti artık yani. Bu bilmem neyin evlatları internette ağır tekel olduğu için internetin sahibi gibi bir şeyler ve siz browser çıkartsanızda bir yerde bağımlı olacaksınız bunlara.

Ben şimdiye kadar böyle bir sorun görmedim lakin API eklenince büyük ihtimalle siteler bizi nokta atışı vuracak. Örneğin kullandığımız reklam engelleyicisini herhangi bir eklentiymiş gibi gösterip, onu gizleyip bypass edebiliyorduk eskiden (kullandığınız AdBlock eklenti firması güncellemelerini böyle getirebiliyordu) ama işler değişti. Chrome sizin donunuza kadar tescil edip göndermeye razı oldu. User-agent falan dönemi bitti artık yani. Bu bilmem neyin evlatları internette ağır tekel olduğu için internetin sahibi gibi bir şeyler ve siz browser çıkartsanızda bir yerde bağımlı olacaksınız bunlara.
İşte bu yüzden zaten hiç Chrome kullanmadım, Mozilla Firefox ve forkları tek gerçek seçenek gibi duruyor.

İşte bu yüzden zaten hiç Chrome kullanmadım, Mozilla Firefox ve forkları tek gerçek seçenek gibi duruyor.
Sorun şu bahsettiğim gibi tekel Google Firefox gibi uzaktan yakından alakası yokmuş gibi gözüken internet tarayıcılarını da büyük oranda etkiliyor. Mozilla veya diğer şirketler buna karşı çıkıyorlar tabi ama canavar Google planlarından dönmüyor.

Wikipedia Web Environment Integrity Burada ki linkte olduğu gibi bir çok firma karşı çıkıyorlar ama çare yok.

Eki Görüntüle 1915575

''Bize didi lazım''.

Eki Görüntüle 1915576

''Bu adam niye batıyor?''

Eki Görüntüle 1915580

''Harbi bu sahne için görsel efekt mi yaptınız adam nereden atlıyor bu şekilde?''

Güzel kardeşlerim yine YouTube'un yeni çıkan reklamlarından biri. Reklam 15 saniye ve sevgili YouTube 5 saniye içinde geçmemize izin vermiyor. Bir isyan mı başlatsa bütün dünya? Çünkü, benim gibi premium almayan ve uzantılara güveni olmayan biri bu videoları bir videoda en az 6 kere görüyor. Neyse adamlar reklamı yapmış bize de ne kalıyor: "dididididididididididididididididi".

PC de Brave tarayıcı kullandığım için reklam yok. Mobil de revanced extented kullanıyorum.

Dididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididididi. Beynim yandı of. İyi ki, Mozilla Firefox+AdGuard mevcut içinde he. :D

Eki Görüntüle 1915575

''Bize didi lazım''

Eki Görüntüle 1915576

''Bu adam niye batıyor?''

Eki Görüntüle 1915580

''Harbi bu sahne için görsel efekt mi yaptınız adam nereden atlıyor bu şekilde?''

Güzel kardeşlerim yine YouTube'un yeni çıkan reklamlarından biri. Reklam 15 saniye ve sevgili YouTube 5 saniye içinde geçmemize izin vermiyor. Bir isyan mı başlatsa bütün dünya? Çünkü, benim gibi Premium almayan ve uzantılara güveni olmayan biri bu videoları bir videoda en az 6 kere görüyor. Neyse adamlar reklamı yapmış bize de ne kalıyor: "Dididididididididididididididididi".
Persembe gunleri TRT1'de bu reklami gormekten kusucam artik. Haklisiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı