Steam Black Desert %90 indirimle $0.49

Ya aslında böyle tek kişi kasayım, grind atayım, takılayım, sadece oyun oynayayım diyorsanız şans verin. Ancak atı kasmak bir dert, item düşürmek için saatlerce grind atmak bir dertti. Şu an nasıl bilmiyorum. Oyun kendini oynatıyor ama tavsiye etmem her şekilde.

Oynanır mı? 300 liralık paket alınır mı?

Ben Albion'dan geçicem ama alınır mı?
Hocam dediğim gibi şöyle özet geçeyim, günümüzde zaten elle tutulur sayılı mmporg varken black desert sunduğu özelliklerle oynanabilecek bu sayılı mmporgların arasında. Fakat dediğim gibi P2W öğeleri oyunu bitirdi. Aşırı kapsamlı bir oyun ve her kafa yapısındaki oyuncuyada yardımcı oluyor, şöyle söyliyeyim oyunda grind yaparak yani saatlerce canavar slotlarında para kasarakta birşeyler yapabilirsiniz ama derseniz ki bu beni sarmaz, o zaman oyunda lifeskill denen olay var. Aşçılık, toplayıcılık, kimya vesaire gibi bunların her biri kendi içinde çok ayrıntılı ve her birinde yükseldikçe çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Yani oyun sanki tarla sürme oyunu gibiymişcesine de oynayabiliyorsunuz. Craft sistemleri, pvpler karakterlerin yetenekleri, görsellik falan çok iyi fakat gel gelelim ki tüm bu güzel şeylere p2w gölge düşürüyor. Başlarda P2W yerine biraz daha Pay2skip modundaydı, ama sonradan cıvkı çıktı.

Misal yukarıda bahsettiğim grind olayını yaparken topladığınız eşyalar üstünüzde ağırlık oluşturuyor ve herhangi bir özelliği olmayan karakterde bu ağırlık olanları yüksek seviyede değil. Pot bittiğinde veya repair yapmak istediğinizde uzun yollar gitmeniz gerekebiliyor slotu bırakmanız gerekebiliyor, bunun için oyuna çadır var misal , direk olduğunuz yerde kurup tamir yapabiliyor potları veya itemleri oraya stoklayabiliyorsunuz. Tabi bunlar hep parayla.

Dediniz ki tamam o zaman grindi geçtim ben lifeskill yapayım, bu sefer lifeskill yaparken diyelim aşçılık ile yemek üreteceksiniz onunda bunu hızlandıran daha çok xp veren kıyafetleri var. Bunları kullanmassanız 1 ay da yapabileceğinizi 5 ayda yaparsınız örnek olarak. Yani her kısımda işin ucu mutlaka paraya çıkıyor.

Öte yandan oyun p2w ile arayı bayağı açan oyuncular yüzünden yeni oyunculara hep destek olmaya çalışıyor fakat bir anda öyle itemler veriyorlar ki senin belki 5 ay da uğraşıp yaptığın itemi oyuna yeni başlayan oyuncu sırf yeni diye bir etkinlikle alıveriyor. Yetişmesi için güzel birşey ama bu sefer emeğiyle birşey yapan adamın bütün emeği çöp oluyor.
Anlayacağın oyunda bir denge yok ve kurulmasıda bu saatten sonra zor.
Oynadığım süre zarfında en keyif aldığım mmporg oyunlarından biri. Ama malesef bu bahsettiğim şeyler pay2win öğelerinin onda biri bile değil daha çok şey var. Bu yüzden deneyin derim ama çok uzun saatler gömebilecekseniz ve para yatırabilecekseniz oynayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı