iPhone 15 pil sağlığı için %20-%80 şarj döngüsü şart mı?

Daha fazla  
Yaklaşık 2 hafta önce iPhone 15 aldım ve hayatımda ilk defa iPhone kullanıyorum. Genelde telefonlarımı uzun ömürlü olarak en az 5 sene şeklinde kullanabiliyorum. Fakat bunda pil ömrü muhabbeti olduğu için çok yormadan uzun ömürlü kullanmaya çalışıyorum. %20-%80 pil olayını birçok kişiden duydum ve izlediğim kadarıyla birçok kişi de önerdi. %20 olunca tak, %80 olunca çıkar. Fakat ne yazık ki bu her zaman mümkün olamıyor. Şu an şarjım %24 ve birazdan dışarı çıkacağım. Şarj da dışarıda lazım olacağı için şimdiden takmak zorunda kaldım. Şarj da artık 15 ile birlikte Type-C bağlantı olduğu için herkeste olamıyor maalesef. Böyle çok kasmam gerekiyor mu? İlla %20 olunca tak, %80 olunca çıkar gibisinden. %32'ydi kullana kullana %24'e kadar düşürdüm fakat %20 olmasını bekleyene kadar bu sefer şarj edemeyeceğim. Ne önerirsiniz? Uzun vadede pil ömrüm %100'ün altına hemen düşsün istemiyorum. Gerçi pil değiştiriliyor çok kasma da diyebilirsiniz fakat bilemiyorum. Ek olarak hızlıca %20 olsun takayım diye en yüksek parlaklıkta kullanıyorum bazen ve AirDrop Bluetooth bile açıyorum ki hızlı bitsin. Bunlar pil ömrünü kısaltır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya kasman gerekmiyor üreticiler bu 20 80 döngüsünü öneriyor zorunlu diye bir şey yok şahsen ben Android kullanıcısıyım 5 yıldır hiç öyle 20 80 falan yapmadım ve gayet iyi dayanıyolar. Bence IPhone'da da sorun olmaz.

Sağlıklı olan o ama pratikte uygulamak zor ve de abartı bir fark yaratmıyor. O telefonun zaten pil ömrü yeterli değil, 80'e kadar doldurmaktan vazgeçin tam dolum yapın. Her halikarda uzun kullanımda pil sağlığı düşecek zaten. Bu kadar kasmayın.

Sen telefona değil, telefon sana ayak uydursun böyle boş şeylere çok kasmayın. 14 Pro Max var köpek muamelesi çekiyorum telefona zaten bir yerden sonra salarsın.

Teknik olarak evet. Ama dikkat eden biri ve normal kullanan birinin kullanım süresi Max 5-10 dakika oynar. Önemli olan pili zorlamamak ısındırmamak şarjda kullanmamak.

Şarj işine bu kadar takıntılıysanız iPhone kullanmayın bence. Pil sağlığı düşmeye başlayınca devamı hızlı geliyor zaten.

Bir kere aldık çöpe mi atalım :).

Hocam keyfine göre kullan bu kadar kasma en kötü batarya değiştirirsin olur biter.

Aynen öyle deneyeceğim sanırım.

Teknik olarak evet. Ama dikkat eden biri ve normal kullanan birinin kullanım süresi Max 5-10 dakika oynar. Önemli olan pili zorlamamak ısındırmamak şarjda kullanmamak.

Şarja taktığım zaman dolana kadar asla ellemem. Zaten oyun falan da oynayan birisi değilimdir. Takarım şarj dolar çıkarırım bu kadar.

Sen telefona değil, telefon sana ayak uydursun böyle boş şeylere çok kasmayın. 14 Pro Max var köpek muamelesi çekiyorum telefona zaten bir yerden sonra salarsın.

Büyük ihtimal. Şahsen kasma sebebim şu. 1 yıl önce arkadaşım ve kız arkadaşı aynı gün telefon almışlar. Arkadaşımın pil ömrü %100 iken yengenin 92'ye kadar düşmüş. Burada kullanım da çok önemli.

Şarj işine bu kadar takıntılıysanız iPhone kullanmayın bence. Pil sağlığı düşmeye başlayınca devamı hızlı geliyor zaten.

Aynen öyle deneyeceğim sanırım.

Şarja taktığım zaman dolana kadar asla ellemem. Zaten oyun falan da oynayan birisi değilimdir. Takarım şarj dolar çıkarırım bu kadar.

20 80 döngüsü zaten şöyle çalışıyor hocam diyelim ki siz sabah 8 de uyanıyorsunuz telefonu gece 12 de şarja taktınız telefon sabah 6 ya kadar 80 de duruyor siz uyanmadan 1 saat önce 100 yapıyor o yüzden bu döngüde kullanabilirsiniz yani.

Ya kasman gerekmiyor üreticiler bu 20 80 döngüsünü öneriyor zorunlu diye bir şey yok şahsen ben Android kullanıcısıyım 5 yıldır hiç öyle 20 80 falan yapmadım ve gayet iyi dayanıyolar. Bence IPhone'da da sorun olmaz.

24 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hep Samsung kullandım. Fakat Samsung da pil ömürü olayını ilk defa senden duyuyorum. Bazen %1 de bazen ise %90 da şarja taktığımı bilirdim telefonu mu ki sırf %100 olsun diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı