Black Desert Online FPS ve Stuttering Sorunu

Byfantast1c

Decapat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda ilk FPS drop 010-013 saniye arası meydana geliyor.
İkinci FPS drop 1:00-1:03 arası meydana geliyor.

MSI B350M Anakart
AMD Ryzen 7 1700 16 CPU 3.2 GHz
ASUS GeForce 1070 Ti
G-skil 2X8GB 2400 MHz RAM
250 GB Samsung SSD.
Monitör: AOC 24" G2460VQ6 1ms 75Hz FreeSync DP Port+HDMI+MM Full HD Gaming monitör
Ayrıca oyun SSD'de yüklü.

1 senedir devam eden problem arkadaşlar videoda ayrıntılı ısı değerleri işlemci hızı vs MSI Afterburner ile kaydettim. Ayrıca CS:GO ve PUBG tarzı oyunlarda da bu sorunu yaşadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla yapacak bir şey yok çünkü MMO'ların klasik sorunudur bu. Neredeyse tüm oynadığım MMO'ların hepsinde böyle anlık FPS düşüşleri olabiliyor. Zaten ekranda anormalin dışında fazla karakter varsa veya özel bir şey oluyorsa fizikler ile (mesela o yapının yıkılması) FPS'ün düşmesi normal.

Fazla yapacak bir şey yok çünkü MMO'ların klasik sorunudur bu. Neredeyse tüm oynadığım MMO'ların hepsinde böyle anlık FPS düşüşleri olabiliyor. Zaten ekranda anormalin dışında fazla karakter varsa veya özel bir şey oluyorsa fizikler ile (mesela o yapının yıkılması) FPS'ün düşmesi normal.

MMO'ların klasik sorunu diyorsun da hocam herkes de niye aynı sorunlar olmuyor ?

MMO'ların klasik sorunu diyorsun da hocam herkes de niye aynı sorunlar olmuyor ?
Hocam şunu bir denermisiniz. Bende işe yarayan 2. yaptığı oldu adamın. Value değerini 0 a düşürdüğü yer bende işe yaradı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm İNTEL işlemciye geçmektir. AMD R5 2600X ile aynı sorunu ciddi anlamda yaşıyordum. İNTEL işlemciye geçince sorunum ortadan kalkmıştı. MMO oyunlarında RYZEN işlemcilerde uyumsuzluk oluyor. AMD oyuna yama getirir diye çok bekledim. Fakat AMD bu konuda birşey yapmadı. Oyunda heidel şehir merkezinde R5 2600X ile FPS 45-54 arası drop yaşatıyordu. İNTEL ile bu durum 85 FPS altına düşme olmadı. Ben oyunu GTX 1080 ile deneyimledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı