Black Friday Sahteliği

Aklınız varsa n11'den uzak durun düştüğüm mağduriyet yüzünden mahkemelik olduk.
Okumaktan aciz bir milletiz maalesef. Satıcısı Hepsiburada olmayan bir ürün için siteyi karalıyorsunuz. Satıcı HB değilse indirimleri satıcı kimse o belirleyip sunuyor HB'ye. Önce bir okuyun.

Eki Görüntüle 462819
Saçmalamışsın neden dersen hepsiburada sitesinde ne satıldığından haberi yok mu elbet var. Bu işi editörler yapıyor. Satıcı bu ürünü koyarken hepsiburada koydurmayabilir. Ürünü fiyatını düzenlemesini isteyebilir önceki fiyata bakarsan 50 tl değerinde ki kod 75 tl'den ucuzladığı görünüyor yani bu aslında yasal olmayan bir fiyat politikası şikayetçi bile olsan kazanırsın. Peki bu kadar şeyi nerden mi biliyorum ? N11 ile bu düştüğüm benzeri durumdan mahkemelik oldum. Lakin şöyle bir şey var tüm bu sitelerin içinde mağdur olmayacağınız tek site hepsiburada sanırım.

N11 ve Hepsiburada kendisi harici satıcılardan komisyon alarak çalışıyor ve bu oranlar azımsanmayacak kadar yüksek indirim dönemlerinde yapılan indirimi kendi komisyonlarından değil satıcı mağazadan talep etmekteler bu yüzden mağazalar yapılan bu indirimlerden zarar görmemek için fiyatlarını yükseltiyorlar böylelikle sanal bir indirim gözüküyor piyasada

Pazar yeri platformları böyle dönemlerde komisyonlarından kesintiye giderse biz son kullanıcılara daha iyi fiyatlar sunabilirler bunun dışında önce fiyat şişir sonra indir ne oldu indirim yaptık Yemezler!!!!

Saçmalamışsın neden dersen hepsiburada sitesinde ne satıldığından haberi yok mu elbet var. Bu işi editörler yapıyor. Satıcı bu ürünü koyarken hepsiburada koydurmayabilir. Ürünü fiyatını düzenlemesini isteyebilir önceki fiyata bakarsan 50 tl değerinde ki kod 75 tl'den ucuzladığı görünüyor yani bu aslında yasal olmayan bir fiyat politikası şikayetçi bile olsan kazanırsın. Peki bu kadar şeyi nerden mi biliyorum ? N11 ile bu düştüğüm benzeri durumdan mahkemelik oldum. Lakin şöyle bir şey var tüm bu sitelerin içinde mağdur olmayacağınız tek site hepsiburada sanırım.
Neden saçmalık olsun? Örneğin; 100 TL bandında bir üründe satıcıları fiyata göre sıraladığınızda 250 TL'ye satan satıcı bile olduğu görünüyor. Bahsettiğiniz şekilde bir zorunluluk yok. Ben istersem 100 TL bandındaki ürünü HB'de 300 TL'ye satarım. Çünkü diğer satıcılarda stok kalmadığında bana yöneleceksiniz. Alıp almamak size bağlı. Derseniz ki 50 TL'lik kod veren ürünü neden 75 TL'ye satıyorsun? Onun cevabı da şudur; satıcı istediği fiyattan koyar, HB gidip adama "ya kardeşim bu ürünü bu fiyattan kimse almaz" demez. Bu tür sitelerin satıcılarına bakarsanız fiyata göre satıcıları sıraladığınızda bir yerden sonra fiyatlar normalin çok üstüne çıkar. Saçmalık olarak düşünmeyelim o yüzden. Ben mantıklı ya da değil, alınır mı alınmaz mı tartışmasına girmedim. :)

Adamların o kadar müdahale etme şansı yoktur nereden biliyorsun?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı