Black Mesa İncelemesi

Merhabalar, dün akşam Black Mesa'yı bitirdim ve şimdi de incelemesini yazıyorum. Neyse, başlayalım.

Grafikler

High ayarlarda oynamanız lazım. Gerçekten çok iyi grafikleri var. Hele hele Xen bölümleri. İnsanın aklını alıyor. Grafik hastaları vardır. Kötü grafik diye, HL1 falan, eski oyunları oynamazlar. Aha, Black Mesa tam onlar için harika oyun. Grafikler çok rahat 10/10.

Hikaye

Çok fazla değişiklik yok. HL1 hikayenin aynısı zaten. 2-3 detaya değinilmesi dışında aynı.

Oynanış

Yani... Öyle çok fazla bir silah seçeneğiniz yok. Zaten oyun DOOM falan da değil; düşmanlar belli, NPC'ler zaten. Combat olarak genelde aynı şeyleri yapıyorsunuz. Parkur olayları falan var işte. O biraz kafa karıştırıcı. Xen'de çok kaybolduğum hatta video bile izlemek zorunda kaldığım oldu. Ee, malum bulmaca olarak adamın kafası karışıyor tabii. Nereden gideceğim falan diye. Oyun zaten şuradan oraya giderken düşman temizleme oyunu.

Müzikler

Abi, müzikler beni benden alıyor ya. Çok güzel gaza getiriyor adamı. Forget about Freeman remix'i var. Linkini bırakıyorum, kesinlikle dinleyin. Aşırı gaza getiriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zorluk

Değişiyor. Ben normalde oynadım. Ama sanırım oyunda easy yoktu. Veya ben göremedim. Neyse, öyle çok zor değil zaten.

Buglar

Karşılaşmadım. Karşılaşan varsa yorumlara yazabilir.

Fiyat

İndirim beklenir. Ben yaz indirimlerinde aldım. Şu an 12,40 TL. Tam alınma zamanı. 31 TL bana çok geldi biraz...

Ek: Xen Bölümü

Xen oyuna sonradan eklendi. Gerçekten şiir gibi bölüm. HL1'de Xen bölümü aceleye getirilmiş gibiydi. Ama burada yani... helal olsun. Xen bölümü bayağı uzatılmış ve en önemlisi, bu uzatma oyuncuyu sıkmıyor. Oyunun en iyi bölümü Xen bölümleri zaten. Neyse, ben sizi manzaralar ile baş başa bırakıyorum.

Ve... O şahane manzaralar.

Normalde SS klasöründe en az 50 tane dosya var ama ben birkaçını atayım dedim. Buyrun.

Black Mesa 2021.06.26 - 11.45.54.02.png
Black Mesa 2021.06.26 - 12.31.24.06.png

Black Mesa 2021.06.27 - 11.15.39.07.png
Black Mesa 2021.06.27 - 12.51.17.18.png
Black Mesa 2021.06.27 - 16.53.25.08.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence aksine Xen bölümleri en zayıf bölümlerdi. İlk başta konsept olarak ilgi çekici gelse de daha sonra sıkıyor. Half-Life 1'deki Xen bölümleri kısaydı ve bu yüzden çok da sıkıntı değildi ama Black Mesa bu bölümleri gereksiz şekilde uzatmış.

Merhabalar, dün akşam Black Mesa'yı bitirdim ve şimdi de incelemesini yazıyorum. Neyse, başlayalım.

Grafikler

High ayarlarda oynamanız lazım. Gerçekten çok iyi grafikleri var. Hele hele Xen bölümleri. İnsanın aklını alıyor. Grafik hastaları vardır. Kötü grafik diye, HL1 falan, eski oyunları oynamazlar. Aha, Black Mesa tam onlar için harika oyun. Grafikler çok rahat 10/10.

Hikaye

Çok fazla değişiklik yok. HL1 hikayenin aynısı zaten. 2-3 detaya değinilmesi dışında aynı.

Oynanış

Yani... Öyle çok fazla bir silah seçeneğiniz yok. Zaten oyun Doom falan da değil; düşmanlar belli, NPC'ler zaten.combat olarak genelde aynı şeyleri yapıyorsunuz. Parkur olayları falan var işte. O biraz kafa karıştırıcı. Xen'de çok kaybolduğum hatta video bile izlemek zorunda kaldığım oldu. Ee, malum bulmaca olarak adamın kafası karışıyor tabii. Nereden gideceğim falan diye. Oyun zaten şuradan oraya giderken düşman temizleme oyunu.

Müzikler

Abi, müzikler beni benden alıyor ya. Çok güzel gaza getiriyor adamı. Forget about Freeman Remix'i var. Linkini bırakıyorum, kesinlikle dinleyin. Aşırı gaza getiriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zorluk

Değişiyor. Ben normalde oynadım. Ama sanırım oyunda easy yoktu. Veya ben göremedim. Neyse, öyle çok zor değil zaten.

Buglar

Karşılaşmadım. Karşılaşan varsa yorumlara yazabilir.

Fiyat

İndirim beklenir. Ben yaz indirimlerinde aldım. Şu an 12,40 TL. Tam alınma zamanı. 31 TL bana çok geldi biraz...

Ek: Xen bölümü

Xen oyuna sonradan eklendi. Gerçekten şiir gibi bölüm. HL1'de Xen bölümü aceleye getirilmiş gibiydi. Ama burada yani... Helal olsun. Xen bölümü bayağı uzatılmış ve en önemlisi, bu uzatma oyuncuyu sıkmıyor. Oyunun en iyi bölümü Xen bölümleri zaten. Neyse, ben sizi manzaralar ile baş başa bırakıyorum.

Ve... O şahane manzaralar.

Normalde SS klasöründe en az 50 tane dosya var ama ben birkaçını atayım dedim. Buyurun.

Eki Görüntüle 1086480Eki Görüntüle 1086481
Eki Görüntüle 1086482Eki Görüntüle 1086483Eki Görüntüle 1086485

Sanırım o mazarlarda benim 1650 20FPS ile 75 derecede çalışır. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı