Black Panther oyununun anlatım tasarımcısının ırkçı açıklaması gündem oldu

Aslan Mert

Centipat
Katılım
14 Temmuz 2023
Mesajlar
1.431
Çözümler
10
EA şirketinin sahip olduğu ve Black Panther oyununu geliştiren Cliffhanger Games'de anlatı tasarımcısı (narrative designer) olarak çalışan Dani Lalonders'in 2021 yılında ValiDate adlı projede çalışırken verdiği röportajındaki beyazlara karşı olan ırkçı söylemleri gündem oldu.

Dani röportajında "ValiDate çoğunlukla farklı ırklardan olan insanlardan (Person Of Color yani beyaz hariç herkes) oluşuyor. Bunu yaptım çünkü güvenli bir ortam yaratmak istedim ve çevreyi güvenli kılmanın en iyi yolunun tıpkı benim gibi olan insanların yanında olmak olduğunu biliyorum. Sektördeki beyaz insanların güvenli olmayan ortamlar yarattığını söylemiyorum. Bunu söylemiyorum, söylediğim bu değil. Bazen beyaz insanlarla çalışmanın zor olduğunu söylüyorum çünkü onlar bazen yaptıkları şeyin önemsiz olduğunu sanıyor ama aslında farkında olmadan mikro saldırganlık yapıyorlar. Kimse sevdiği bir işi yaparken bunlarla uğraşmak istemez" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bu söylemleri ile "federal equal employment opportunity law" kanuna göre işe alımda ırk temelli hareket ettiğinde suç işleyen Dani'ye karşı insanlar "Eğer beyazlarla çalışmak istemiyorsan beyazların parasını da istemiyorsundur, bu oyunu satın almayacağız" sloganları ile sosyal medyada EA'ı ve Cliffhanger Games'i etiketleyerek tepkilerini gösterdi.

Dani'nin röportajının tamamı: Game Devs of Color Expo Youtube Kanalı.
Kaynaklar: Designer of Black Panther game says she doesn't hire white people,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca aynı şahsın "evet ırkçıyım yani ne olmuş", "Beyazlara karşı ırkçı olamazsın", "Son zamanlarda oyuncular ırkçı olmaya başladı" şeklinde başka tarihlerde yaptığı açıklamalar

@NotAKnightAnymore
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı