Blender animasyon yapımına nasıl başlanır?

Makaleler
1
Yer
Kocaeli gölcük
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4060Tİ 16 GB RAM Ryzen 5 5500 Cooler Master 120L XTB 1 TB SSD
Meslek
Öğrenci
Şu videodaki mimikler ve hareketle çok ama çok gerçekçi geldi bana, yani gerçekte birisi nasıl davranırsa öyle davranıyor gibi, yüz mimikleri, eller kollar vs. bu tarz animasyonlar yapmak istiyorum, kolay olmadığını biliyorum ancak bir yerden başlamam gerekirse nereden başlayabilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Amacım kendi modellerimi oluşturup animasyon yapmak aslında, tüm ortam vs. hazır olmamasını kendim uğraşarak yapmak istiyorum. Ancak ana hedefim animasyon evet.

O zaman diğer arkadaşın dediği gibi önce Basic modelleme öğrenerek başlayabilirsin. Daha sonra o modelleri riglemeye ve animasyona doğru ilerlersin. Ama burada çok dallı bir yapı var. Model- texture-rig-animation-setdesign- lighting-renderin vs vs. bunların hepsinden biraz öğrenebilirsin ama mutlaka bir tanesinde ustalaşmak için seçim yapman senin için daha iyi olur.

O zaman diğer arkadaşın dediği gibi önce Basic modelleme öğrenerek başlayabilirsin. Daha sonra o modelleri riglemeye ve animasyona doğru ilerlersin. Ama burada çok dallı bir yapı var. Model- texture-rig-animation-setdesign- lighting-renderin vs vs. bunların hepsinden biraz öğrenebilirsin ama mutlaka bir tanesinde ustalaşmak için seçim yapman senin için daha iyi olur.

Tamam hocam deneyeceğim, bilgiler için teşekkür ederim.

Otomobil sürmek gibi bir şey değil bu, ehliyeti alıp 100/1 ihtimal motora müdahele edeceksin. Bunu diyorum zaten çizerken bile bir şeyi, nasıl çizdiğin önemli, modellerken de, hazır modeli animasyona koyarsın, sonra kendin animasyon için bir şey yaparken en baştan uğraşırsın, eski kafalı olabilirim bu konuda - fakat sektörde çoğu işin neden bu kadar para ve zamana rağmen başarısız olduğunu çok iyi görüyorum ülkede ve dünyada.

Sadece animasyon yapacaksan, modellemeyi öğrenmeden neyi nasıl bükeceksin, gerçekçi mi komik mi üzücü mü hüzünlü mü heyecanl mı bükülecek biliyor musun? Hayır. Hayatı böyle gözlemledin mi? Hayır. Sadece bilgisayarda bunun yapılabiliyor olması, bu araçları kullanabildiğini belirten insanlar yüzünden satüre market zaten, son 10-15 yılki film ve oyunlar neden bir şeye benzemiyor. Bu yüzden.
Hocam iletişime geçebilmemiz mümkün müdür?

Video motion capture ile hazırlanmış, kimse bir karakterin mikroifadelerini, el kol hareketlerini, bacaklarını vs... tek tek animasyona sokmaz bu gibi projelerde. Çünkü hem dehşet bir zaman alır, hem gereksizdir.

Modelleme alanında ilerlemek istiyorum ve uzun zamandır burada konularda sizi görüyorum bazı şeyler danışmak istiyorum o yüzden, istediğiniz şekilde, istediğiniz yerden. :)
Yakalandık dün, bir günlüğüne, sen bana o kadar ulaşmak istiyorsan elbet bir yol bulursun.

Video motion capture ile hazırlanmış, kimse bir karakterin mikroifadelerini, el kol hareketlerini, bacaklarını vs... tek tek animasyona sokmaz bu gibi projelerde. Çünkü hem dehşet bir zaman alır, hem gereksizdir.
Mocap dışında hazır setlerden de yararlanmıştır, eleman 7 yıl önce stopmotion ile başlamış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı