Blender ile nasıl gemi ve deniz animasyonu oluşturulur?

Blender programı ile deniz simülasyonu ve deniz dalgalarına uygun hareket edecek gemi animasyonu yapmam gerek. Yapabilmek için After Effects kullanmak zorunda mıyım? @Zorzanaat hocam gördüğüm kadarıyla sizin bu konuyla ilgili çalışmalarınız olmuş. Nelere dikkat etmeliyim, shading şemasını nasıl oluşturmalıyım?

Gemi oluşturmak için sadece Blender'ı bilsen yeter ama okyanus için bu houdini programı var ben daha çok onu tavsiye ediyorum çünkü Blender'dan plane yani düz bir yüzeyin üzerinden oluşturunca daha az bilgisayarı kasıyor ama bu sefer de görüntü çok iyi olmuyor öncelikle senin okyanusu hangi şeyden yapacağına karar vermen lazım partikülden mi yapacaksın yoksa düz bir yüzeyden mi yapacaksın örnek veriyorum eğer gemiler diyecek ve etrafa dalgaların partikülleri dağılacaksa eğer yukarıda bahsetmiş olduğum programa öğrenmeye bak ama yok etrafa bir şey sıçramayacaksa Blender bunun için yeterli. Bunu sadece Blender için değil diğer programlarda da aynı şekilde genelde partikül kısımları bilgisayarı kasıyor.

Gemi oluşturmak için sadece Blender'ı bilsen yeter ama okyanus için bu houdini programı var ben daha çok onu tavsiye ediyorum çünkü Blender'dan plane yani düz bir yüzeyin üzerinden oluşturunca daha az bilgisayarı kasıyor ama bu sefer de görüntü çok iyi olmuyor öncelikle senin okyanusu hangi şeyden yapacağına karar vermen lazım partikülden mi yapacaksın yoksa düz bir yüzeyden mi yapacaksın örnek veriyorum eğer gemiler diyecek ve etrafa dalgaların partikülleri dağılacaksa eğer yukarıda bahsetmiş olduğum programa öğrenmeye bak ama yok etrafa bir şey sıçramayacaksa Blender bunun için yeterli. Bunu sadece Blender için değil diğer programlarda da aynı şekilde genelde partikül kısımları bilgisayarı kasıyor.
Hocam merhaba. Evet gemi modelim var fakat animation penceresi hakkında bilgim yok. İstediğim şey dalga hareketlerine uygun geminin hareket etmesi. Dediğiniz houdini programını mı inceleyeyim? Daha önce kullanmadım zorlanır mıyım?

Hocam merhaba. Evet gemi modelim var fakat animation penceresi hakkında bilgim yok. İstediğim şey dalga hareketlerine uygun geminin hareket etmesi. Dediğiniz houdini programını mı inceleyeyim? Daha önce kullanmadım zorlanır mıyım?

YouTube'da kısa kısa eğitimleri var, daha optimize çalıştığı için sıkıntı yaşamazsın o programda ama Blender'da partikül ile çalışacaksan biraz sıkıntı yaşayabilirsin ve diğer maalesef animasyon programlarında da bu partiküllü animasyon okyanusu sıkıntı olabiliyor çünkü bilgisayarı çok yoruyor ve kasıyor. Ama Blender'da bir düzlem seçip okyanus materyali atayabilirsin en basit okyanus yapma biçimidir bu. Bu şekilde bilgisayarı da fazla yormaz çünkü partiküllerden oluşmadığı için ama ne kadar gerçekçi bir görüntü oluşturur orası tartışma konusu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı