Blender modeli texture ile birlikte indirmek

train566

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Blender'da modele blok kod ile texture ekledikten sonra obj. ile indirmek istiyorum. Bir keresinde olmuştu ama nasıl olacağını bilmiyorum. (Unreal Engine'ye yüklemek istiyorum.)

Arkadaşlar Blender'da modele blok kod ile texture ekledikten sonra obj. ile indirmek istiyorum. Bir keresinde olmuştu ama nasıl olacağını bilmiyorum. (Unreal Engine'ye yüklemek istiyorum.)
Zor iş birazcık. İstediğiniz şey attığınız zaman direkt texture ile gelmesi mi yoksa kendiniz mi koyacaksınız? Cinema4D'de lib4d dosyasını attığınız zaman texture ve model olarak 2 dosya oluşuyor çünkü.

Zor iş birazcık. İstediğiniz şey attığınız zaman direkt texture ile gelmesi mi yoksa kendiniz mi koyacaksınız? Cinema4D'de lib4D dosyasını attığınız zaman texture ve model olarak 2 dosya oluşuyor çünkü.

Direk texture ile yüklenmesini. Yani mesela yüklüyorum texturler gözüküyor ve her texture yi ayrı yer olarak sayıyor sonradan tek model olsa bile bazı kısımları farklı texture olması gibi.

Fbx formatında export alırsanız,

1675801100681.png

Şu sağ üstte bulunan kısımda (Path mode) Copy ve yanındaki simgeye tıklarsanız texture ve mesh tek dosya olarak export alabilirsiniz. Obj olarak bilmiyorum hiç kullanmadım.

Fakat öncesinde eğer yarattığınız materyal procedural ise bake almanız gerekiyor. Siz iyisimi "How to export blender to unreal engine" diye bir Google'da araştırın burada paragraflarla anlatılacak şeyleri 3 5 dakikalık video izleyerek hemen çözebilirsiniz.

Şu işinizi görebilir bir bakın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı