Blender ve çizim için grafik tablet önerisi

MehmetBayrak

Kilopat
Blender ve Photoshop gibi uygulamalarda çizim yapıp biraz da eğitim için kullanacağım daha önce kalemli tablet harici bir deneyimim olmadı. Tam bir bütçem yok ama uygun olsa iyi olur haliyle öğrenciyiz. Forumda Wacom'u çok önermişler ama hiçbir bilgim olmadığı sizlere sormak istedim.

Bir arkadaşım Zbrush için Wacom cintiq 13 kullanıyordu ve memnundu. Ama tablet piyasası hakkında hiçbir fikrim yok onun için bütçe belirtirseniz yardımcı olur birileri.

Şimdilik giriş seviyesi bir şey alıp ileride daha iyisini almak gibi bir fikriniz varsa ekranlı modellere bakın. Ekransiz tablete alışmak ve sonradan ekranlı tablete gecmek gercekten yorucu bir süreç.

Yeni yurtdışı alışveriş limiti ve vergileri sağolsun AliExpress üzerinden öneri yapamıyoruz. Türkiye içerisinde XP Pen markasına bakabilirsiniz giriş seviyesi için. Direkt bütçe çıkartıp Wacom Cintiq serilerine de bakabilirsiniz.

Bütçenize göre ekranlı bulmanız imkansız görünüyor. Ekransız olarak güncel piyasada bir fikrim yok. Bütçenize OSU için kullanılan tabletler bulunur onlarla da çalışmak pek mantıklı olmaz.

Blender ve Photoshop gibi uygulamalarda çizim yapıp biraz da eğitim için kullanacağım daha önce kalemli tablet harici bir deneyimim olmadı. Tam bir bütçem yok ama uygun olsa iyi olur haliyle öğrenciyiz. Forumda Wacom'u çok önermişler ama hiçbir bilgim olmadığı sizlere sormak istedim.

Şimdilik giriş seviyesi bir şey alıp ileride daha iyisini almak gibi bir fikriniz varsa ekranlı modellere bakın. Ekransiz tablete alışmak ve sonradan ekranlı tablete gecmek gercekten yorucu bir süreç.

Yeni yurt dışı alışveriş limiti ve vergileri sağ olsun AliExpress üzerinden öneri yapamıyoruz. Türkiye içerisinde XP pen markasına bakabilirsiniz giriş seviyesi için. Direkt bütçe çıkartıp Wacom cintiq serilerine de bakabilirsiniz.

Bütçenize göre ekranlı bulmanız imkansız görünüyor. Ekransız olarak güncel piyasada bir fikrim yok. Bütçenize osu için kullanılan tabletler bulunur onlarla da çalışmak pek mantıklı olmaz.

Belirtmeyi unutmuşum ekranlı olması önemli değil.

Belirtmeyi unutmuşum ekranlı olması önemli değil.
Ekranlı olamaz zaten o bütçede hocam.
O bütçede fazla bir şeçeneğinizde yok , ekran boyutuna/tuş sayısına göre kendinize uygun olanı seçip alacaksınız.
Wacom, Xp-pen, Veikk markalarına bakabilirsiniz.
Ben Xp-pen Deco 01 V2 kullanıyorum, çizim alanı biraz büyük (uygulamadan ayarlayabiliyorsunuz) ve bazı modellerde olan kenarda dönen zımbırtıdan yok bunun haricinde bir sıkıntısını görmedim.

Ben Blender'da Sculpting ve Grease Pencil işleri için One By Wacom Medium kullanıyorum. Gayet memnunum. Malum fiyatları biraz uçmuş ama aynı modelin small olanı 1000 civarı olması lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı