Öncelikle selam, sıra sıra gideceğim. Karakter modellemesi için her zaman sculpt kullandım, iki farklı(erkek ve kadın) mesh çıkardım ve hep onlar üzerinden ilerledim. Halen iki yıl önce yaptığım body mesh ile tasarım yapıyorum, üzerine eklemeler yaptım elbette iyileştirdim ama temel aynı. Gerçekçi karakter tasarımı için şahsen
bu kurs dışında hiç birini önermiyorum. Bilgisi sıfır olan kişiyi dahi hazırlayabiliyor(örneği benim). Karakter tasarlarken karakterinizi her zaman ilk önce line çekerek, belirli parametreler içerisinde mirror ile düzenleyin. Modelin aynı olmama nedeni kurs sahibi parametreler üzerinden gitmediğinden olabilir veya sub level farklıdır vs detaylı bilgi olmadığından yorum yapamıyorum. İlk realistik karakter modelimi yaptığımda resmen cine dönüşmüştü, kötü olduğu için kask ve maskeyle yüzünü kapatmıştım. Yani düzensiz ilerleme durumunda normal böyle şeyler. Bahsettiğim parametreyi oturtturursanız, artık hızlı şekilde sıfırdan nasıl yapılacağını öğrenmiş oluyorsunuz zaten. Genel açıdan realistik karakterler ne kadar stamp kullanırsan o kadar iyi oluyor zaten kötüsü olmuyor düzenli gidilirse. Grafik tableti konusunda ben de bahsettiğim kursu almadan önce merak salıp almıştım. Fakat şuan boş boş duruyor kullanmıyorum bile çünkü mutlaka olmalı diye bir durum yok, alışmak ise uzun zaman alıyor daha çok gerilemeye sebep oluyor. Kısaca mouse ile devam edebilirsiniz rahatlıkla. Çalışma düzeni olarak; bahsettiğim kurs 40-50 civarı ders içeriyordu sanırım, her hafta bir dersi tekrarladım günlük 2-3 saat kadar. Kalan zamanlarda diğer programlara çalıştım. Karakter modellemesi yapmak başlangıçta zor katılıyorum, bahsettiğim düzeni yakalar ve parametre oluşturursanız çok kolay. Tamamen öğrendikten sonra asset alıp inceleyebilir, kullanabilirsiniz. Öğrenmeden asset alıp kullanmaya çalışırsanız öğrenme arzunuz gidiyor, şahsen yaşadım ve çok gözlemledim. Kararlı şekilde devam ederseniz mutlaka gelişeceksinizdir, belki beni bile sollarsınız, o kadar azimli biri değilimdir ben dahi yaptıysam ümidinizi kesmeyin. Ortalama bir seviye ile benim gibi modelleme yapabilirsiniz çok zor değil, diğer programlardan asset çıkarıp karakter oluşturuyorum şu sıralar genelde zaman ayıramadığım için, bu da benim tembelliğim. Şuan önerim öncelik olarak sculpt mantığını öğrenin ve büst tasarlamaya çalışın (yaptığınız her şey bir düzen içerisinde olsun ki tekrar yapabilin.). Bu sırada anatomiye göz atın, zamanla vücut modelleyip ikisini birleştirmeye çalışın. Bahsettiğim kurs bunların hepsini size kaslara ve yapılarına kadar detaylı anlatıyor. Sıfırdan prime döneminize götürür sizi diyebilirim açıkçası. Kişisel bilgisayarımda programlar yüklü değil ve ofiste değilim, birazdan blender yükleyerek size örnek parametre gönderirim. Aklınıza takılan bir şey olursa lütfen çekinmeden sorun, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
İlk karakterim;
Örnek olarak 6-7 ay önce yaptığım bir karakter(kişisel bilgisayarımda sadece bunu bulabildim):
Örnek stamp:
Örnek büst ve anatomisi:
Örnek parametre:
Modelin ilerleme şekline basit örnek:
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden bol bol başarı ve sabır diliyorum.