Bluetooth kulaklık ile Hands Free kapatılıp nasıl mikrofon kullanılır?

Nviten

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, geçtiğimiz günlerde Razer Kraken kitty V2 BT ürününü satın aldık. İlk taktığımızda Razer Synapse indirdik, Synapse kulaklığı asla tanımadı ve kulaklık çalışmadı. Sonrasında sil-yükle yaparak sorunu çözdük fakat bu sefer de mikrofon çalıştı kulaklık çalışmadı. Hatta bazı durumlarda da kulaklık çalıştı fakat mikrofon çalışmadı. En sonunda hands Free aç-kapat yaparak sorunu çözdük. Fakat bu durumda da ses kalitesi berbat düzeyde.

Ses kalitesi kötü olunca biraz araştırma yaptım ve gördüğüm şey hands Free'nin ses kalitesini çok düşürdüğü, stereo kullanmak gerektiğiydi. Fakat hands Free kapatınca da mikrofon direkt gitmeye başladı.

Hands Free açık iken stereo seçeneği de çıkıyor seçeneklerde fakat bunu seçtiğimizde asla ses vermiyor. Hands Free mecburi oluyor yani. Hands Free'yi kapatarak hem kulaklık hem de mikrofonu kullanmanın yolunu araştırmayı denedim biraz fakat hiçbir sonuç bulamadım.

Bunu çözmenin bir yolu var mıdır yoksa kalitesiz ses ile kullanmak mecburi mi? Durum böyleyse her kablosuz kulaklıkta aynı mı oluyor, yoksa bu kulaklıkta mı bir problem var? Türkçe kaynak bulmak da imkansız gibi doğrusu. Bluetooth için adaptör olarak da TP-Link UB500 kullanıyoruz.

Bluetooth bağlantısında mikrofonun kullandığı veri miktarı Stereo ile aynı anda kullanılmasına izin vermiyor. Mikrofonu istiyorsanız Hands-Free modunda kullanacaksınız. Bluetooth 5.0 ile birlikte artık veri sınırının aşıldığını, teorik olarak Stereo+Mikrofonun taşınabileceğini okumuştum ancak sanırım bu özelliği aktive etmek için gerekli güncellemeleri yapmıyorlar.

Son 1-2 senede yeni bir teknoloji çıktıysa bilemiyorum ama en son durum buydu. Kablosuz bağlantı istiyorsanız kulaklığı iade edip 2.4 GHz üzerinden bağlanan ürünleri tercih etmeniz en doğrusu olur.

Son düzenleme:
Bluetooth bağlantısında mikrofonun kullandığı veri miktarı Stereo ile aynı anda kullanılmasına izin vermiyor. Mikrofonu istiyorsanız Hands-Free modunda kullanacaksınız. Bluetooth 5.0 ile birlikte artık veri sınırının aşıldığını, teorik olarak Stereo+Mikrofonun taşınabileceğini okumuştum ancak sanırım bu özelliği aktive etmek için gerekli güncellemeleri yapmıyorlar.

Son 1-2 senede yeni bir teknoloji çıktıysa bilemiyorum ama en son durum buydu. Kablosuz bağlantı istiyorsanız kulaklığı iade edip 2.4 GHz üzerinden bağlanan ürünleri tercih etmeniz en doğrusu olur.
Anladım. 2.4 GHz USB durumunu soracaktım ben de ikinci olarak ama cevabı zaten vermişsiniz 😀 Yardımınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı